Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; de vijfde aflevering

maandag 28 november 2016, 23:23 door | 14.398x gelezen | 16 reacties

Zojuist heb ik gekeken naar alweer de vijfde aflevering van Het Perfecte Plaatje. De BN'ers kregen twee leuke en uitdagende opdrachten voor hun kiezen: het maken van een creatieve selfie en het vastleggen van een optreden van Armin van Buuren.

Creatieve selfie


De eerste opdracht was het maken van een creatieve selfie in de binnenstad van Utrecht. Ze kregen hierbij hulp van Instagram talent Annagien Schilling. Zij plaatst op haar Instagram account de meest creatieve selfies en heeft daarmee al 769.000 volgers weten te bereiken.

Ik moest zeggen dat de BN'ers hier ook best creatief mee aan de slag wisten te gaan. Ik vond alle ideeŽn best goed bedacht en uitgevoerd. Dat is volgens mij nog niet zo gemakkelijk.

De selfie van Kim


Kim won deze opdracht met haar selfie. Toen ze in de aflevering vertelde over haar plan had ik niet verwacht dat het haar met die compactcamera zo goed zou lukken. Heel knap gedaan!

DJ Armin van Buuren


Voor de tweede opdracht vertrokken de BN'ers naar Ibiza. Zij moesten hier een optreden van DJ Armin van Buuren vastleggen. De fotografen kregen een Canon 6D, een 70-200mm en 8-15mm fish-eye mee. Volgens mij ook prima apparatuur voor dergelijke foto's.

Aangezien de fotografen maar een kwartiertje kregen om hun foto te maken was dit ook een behoorlijk complexe opdracht. Humberto won de opdracht met een uitstekende foto (zie hieronder). Knap gedaan, want Humberto moest een foto vanuit de hoogte maken en dat leek mij nog best een lastige.

Dj Armin van Buuren door Humberto


Fotograaf Rutger Geerling hielp bij het beoordelen van de foto's. Paulien moest uiteindelijk de show verlaten. Volgende week gaan de overgebleven BN'ers pasgeboren baby's fotografen en moeten ze een bokswedstrijd vastleggen.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

16 reacties

 1. maussturmer
  Profiel  maussturmer schreef op dinsdag 29 november 2016 om 12:59

  Ik heb ook gekeken en vond de uitdaging, de selfie van Kim prachtig. Toch begreep ik niet goed hoe ze die twee foto's liet samenvloeien. Ik werk met elements 11 en vroeg me af of ik dat ook zou kunnen?

 2. Tineke
  Tineke schreef op dinsdag 29 november 2016 om 13:20

  Ik heb zo mijn twijfels over de selfie opdracht. Het lijkt mij dat de deelnemers deze al van te voren wisten en zich hebben kunnen voorbereiden. De foto's van Kim, Marco en Paulien heb ik al in vele variaties voorbij zien komen o.a. op Pinterest. Als je nog nooit gefotografeerd hebt en zeker niet met zelfportretten bezig bent geweest vind ik het 'verdacht' knap dat je met dit soort foto's komt. Maar ik kan mij vergissen !

 3. John Roos
  John Roos schreef op dinsdag 29 november 2016 om 13:20

  Met een sluitertijd van 4s heb je tijd genoeg om de handen voor het gezicht te brengen.

 4. Robert
  Robert schreef op dinsdag 29 november 2016 om 14:02

  Ik dacht te zien, dat ze aan tafel op Ibiza een rode map met technische instructies kregen. Het 'vloog' voorbij dus ik kan me vergist hebben. Overigens leuk werk van deze beginners. Robert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.496 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord