Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; lelijk portret en publiek van de Toppers

woensdag 30 oktober 2019, 23:23 door | 3.831x gelezen | 1 reactie

Vanavond was de eerste uitzending van het vierde seizoen van Het Perfecte Plaatje. In deze afvalrace strijden BN'ers om een reportage in de National Geographic.

Lelijk portret


De eerste opdracht was het maken van een lelijk portret. De kandidaten werden hiervoor met n van de anderen gekoppeld en moesten foto's van elkaar maken. Beide hadden ze een uur de tijd om dit portret in het centrum van Delft te maken.

De BN'ers gingen aan de slag met een full-frame Canon EOS RP voorzien van een 24-102mm objectief. Prima apparatuur dus voor dit type foto's.

Christina won met haar lelijk portret van Kees. Wat mij betreft een terechte winnaar. De foto werd ook nog net gemaakt op het moment dat Kees echt pijn had van het kapotte glas dat van zijn hoofd op zijn hand viel.

De foto die Daphne maakte vond ik trouwens ook een erg geslaagd lelijk portret.

Winnende foto van Christina

Winnende foto door Christina - f/4. 1/500s, 12.800 ISO
Canon EOS RP met RF 24-105mm f/4L IS

Bekijk alle foto's van deze opdracht hier.

Publiek van de Toppers


De tweede opdracht was het fotograferen van het publiek van de Toppers. Ze mochten een moment van het concert kiezen op basis van hoe hoog ze geindigd waren bij de eerste opdracht.

Hoog eindigen bij de eerste opdracht was dus best belangrijk, want volgens mij is het een stuk lastiger om mooie foto's te maken buiten het stadion voor het concert dan tijdens het daadwerkelijke optreden.

Jamie won deze opdracht (terecht in mijn ogen) met zijn mooie foto van een fan die bier uit zijn hoed probeerde te drinken. Hooguit zou je kunnen opmerken dat de foto best wel geregisseerd was, volgens mij.

Foto door Jamie

Winnende foto door Jamie - f/2.8, 1/250s, 3200 ISO
Canon EOS 6D mark II met EF 24-70mm f/2.8L II

Het concert werd gefotografeerd met de Canon EOS 6D mark II. Wat mij betreft had je hier overigens net zo goed de RP kunnen gebruiken. Persoonlijk zou ik die verkiezen boven de 6D mark II en de verschillen zijn erg klein.

Ik geloof dat de meeste fotografen hier gekozen hebben voor de 24-70mm f/2.8, maar ze konden ook een 16-35mm of de lichtsterke 50mm f/1.8 gebruiken.

Bekijk alle foto's van deze opdracht hier.

Thuisopdracht


De thuisopdracht van deze week is: maak een ongewoon portret.

Op het Youtube kanaal van Canon vind je nog een uitgebreide video met tips om aan de slag te gaan met deze thuisopdracht. Je kunt de video ook hieronder direct bekijken.


Volgende week


Deze week viel er nog niemand af, zoals bij alle seizoenen. Volgende week vertrekt de BN'er met de minst indrukwekkende foto's wel uit het programma.

In de tweede aflevering gaan de BN'ers een typisch Hollands tafereel op het strand vastleggen n is de traditionele naaktshoot weer van de partij.

Wat vond jij van de eerste aflevering van dit vierde seizoen? Leuk om te kijken? En vond je de winnaars terecht of had iemand anders in jouw ogen bovenaan mogen staan?

Laat het weten in de reacties!

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Michael
    Profiel  Michael schreef op donderdag 31 oktober 2019 om 15:24  | reageer

    Ik vond het een leuke uitzending. Ik zag best veel creativiteit bij de fotografen. Het lijkt mij nog best lastig om dan precies in the heat of the moment te presteren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord