Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Paroolfotograaf en Waylon

woensdag 28 november 2018, 22:44 door | 4.455x gelezen | 0 reacties

De BN'ers moesten in de Het Perfecte Plaatje aflevering van vanavond een krantenfoto schieten voor het Parool en aan de slag met concertfotografie. Hierbij mochten ze Waylon op de foto zetten.

Krantenfoto


De eerste opdracht was het maken van een foto voor het Parool. Er waren twee thema's waaruit de deelnemers mochten kiezen: drukte in Amsterdam of decadentie in Amsterdam (al bleek het later meer over de kloof tussen arm en rijk te gaan).

Voor deze opdracht gingen ze aan de slag met de Canon EOS M50 systeemcamera en de 15-45mm kitlens.

Jim jatte het idee van Patty en ging diva Sylvie Meis - die toevallig in Amsterdam was die dag - op de foto zetten. Dat leverde een leuk plaatje op, maar de uitsnede vond ik erg matig. De jury overigens ook, maar desondanks scoorde Jim niet slecht met de foto.

Foto door Patty

Foto door Patty - f/7.1, 1/320s, 400 ISO

Patty zelf deed het echter nog beter met haar (bovenstaande) winnende foto. De zwart-wit omzetting was volgens mij ook een goede keuze in dit beeld. Daarnaast was het lage standpunt goed gekozen. Patty is wat dat betreft een onverwacht sterke kandidate.

De foto van Ryanne vond ik ook erg geslaagd. De jury zag hier echter onvoldoende het thema (de drukte) in terug. Het was inderdaad een stuk krachtiger geweest als ze een moment gekozen had met zowel veel fietsers als voetgangers.

Persfotografe Ilvy Njiokiktjien kwam de BN'ers van tips voorzien voor deze opdracht en was tevens de gastjury.

Concertfotografie


Voor hun tweede opdracht mochten ze Waylon fotograferen voor en tijdens een concert. Vast jurylid en concertfotograaf William Rutten was eveneens de expert die de kandidaten tips moest geven.

De kandidaten kregen elk een tijdvak van 20 minuten waarbij ze op een specifiek moment en vanaf een specifieke locatie mochten fotograferen. Eigenlijk wisten alleen Herman en Patty echt sterke foto's te maken in deze ronde.

Foto door Herman

Foto door Herman - f/2.8, 1/200s, 3.200 ISO

Herman werd de -in mijn ogen- terechte winnaar met zijn foto vlak voor de start van het optreden. Grappig detail in deze foto is dat het licht in de foto lijkt te komen van de lamp van de cameraman die Herman filmde tijdens zijn shoot.

Uiteindelijk viel Marlijn, met 1/10de verschil met Ryanne, deze week af. Volgende week gaan de BN'ers fotograferen vanuit een vliegtuig Ún babies op de foto zetten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord