100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; reddingsbrigade en naaktshoot

woensdag 27 oktober 2021, 23:46 door | 7.888x gelezen | 2 reacties

Vanavond was er weer een nieuwe aflevering van Het Perfecte Plaatje op RTL4. De BN'ers gingen deze week aan de slag met het fotograferen van de reddingsbrigade in actie en de traditionele naaktfotoshoot.

Reddingsbrigade in Actie


De eerste opdracht was het maken van een actiefoto van een oefenactie van de reddingsbrigade. Een uitdagende opdracht waarbij de deelnemers, telkens in tweetallen, meegingen tijdens een oefenactie van slechts 20 minuten.

Als gastjury kwam fotojournalist Remko de Waal helpen met advies en het beoordelen van de foto's.

Voor deze shoot maakten de kandidaten gebruiken van een Canon EOS 90D spiegelreflexcamera. Daarbij konden ze kiezen voor een Canon EF 16-35mm f/2.8 groothoekzoom of een 100-400mm f/4.5-5.6L telezoom.

Beide objectieven zijn wel best behoorlijke uiterste. Wisselen tijdens de shoot was natuurlijk niet echt mogelijk, dus ze moesten well een bewuste keuze maken. De 16-35mm lijkt, op basis van de winnende foto, de handigere keuze geweest te zijn in dit geval.

Hpp reddingsbrigade juvat

Winnende foto door Juvat Westendorp
f/3.2, 1/1600s, 100 ISO

Een terechte winnaar in mijn ogen. Bovenop de actie met de (gespeelde) drenkeling vol in beeld en in de achtergrond zowel schepen als de helicopter.

» Bekijk alle foto's van de shoot

Naakt


De tweede shoot was de naaktshoot. Elk jaar toch wel een favoriet onder de deelnemers (en waarschijnlijk ook onder de kijkers).

Gastjury voor deze shoot was glamourfotograaf Stef Hartog. De BN'ers ging aan de slag met de Canon EOS R6 voorzien van ofwel een 50mm of een 24-105mm f/4L.

Hpp naakt john

Winnende foto door John Heitinga
f/11, 1/100s, 640 ISO

Volgens mij veel geslaagde foto's. Ik vond kon me zelf niet echt vinden in de negativiteit over de foto van Ruth. Die is volgens mij niet zo slecht als ze deden voorkomen.

» Bekijk alle foto's van de naaktshoot

Afvaller


Ruth had geluk, ze hoefde de show nog niet te verlaten, want John had een nieuwtje. Hij trekt zich terug uit het programma omdat ie een kans had gekregen in zijn voetbalcarrière. Daardoor hield hij niet genoeg tijd over om ook nog mee te doen met het programma.

Jammer, want hij was goed op weg om één van de finalisten te worden.

Volgende week


Volgende week gaan de BN'ers op zoek naar kleur in de natuur en gaan ze een model fotograferen in een urbex omgeving.

In de tussentijd zelf aan de slag met je fotografie?
Haal nog wat tips uit de Het Perfecte Plaatje tipvideo's van Canon.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Ben Clevers
  Ben Clevers schreef op dinsdag 2 november 2021 om 11:24  | reageer

  Helaas die foto van die redder klopt niet. Ik heb ooit iemand gered uit zee, uit zijn neus en mond kwam schuim en zand en niet puur water.

  Met groeten,

  Ben Clevers

 2. Fred
  Fred schreef op dinsdag 2 november 2021 om 15:21  | reageer

  Ik ben ook trouwe kijker van HePePla, maar wil wel een kanttekening plaatsen. Volgende week Urbex.... Laten we wel wezen, de deelnemers werken al jaren op Urbex locaties. De oude fabriekshallen spreken tot de verbeelding van menig hobbyfotograaf. Door de beschikking te hebben over dit soort locaties zijn de BN-ers in staat erg mooie foto's te maken en dat is wat de kijkers ook zien. De realiteit is echter dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot dit soort locaties en dat is jammer.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord