Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Rembrandt-stijl zelfportret en dieren van onderen

woensdag 13 november 2019, 22:44 door | 5.982x gelezen | 1 reactie

Gisterenavond gingen de 7 overgebleven BN'ers aan de slag met twee nieuwe opdrachten: het maken van een selfie in Rembrandt-stijl en het fotograferen van een dier van onderen.

Selfie in Rembrandt-stijl


Voor de eerste opdracht kwamen de fotografen tezamen op de Zaanse Schans. Een mooie locatie voor de opdracht die ze moesten uitvoeren: het maken van een selfie in de stijl van Rembrandt van Rijn.

Deze Nederlandse schilder uit de 17de eeuw staat natuurlijk bekend om zijn schilderijen met prachtig licht. De meeste fotografen zijn dan ook wel bekend met Rembrandt-belichting.

Gastjurylid en fotografe Gemmy Woud-Binnendijk kwam de BN'ers op weg helpen met deze shoot. Haar instructie gecombineerd met de mooie passende locatie, kleding en visagie leverde mooie foto's op.

Winnende foto van Christina

Winnende foto door Christina - f/11, 1/260s, 100 ISO

De shoot werd gewonnen door Christina, maar ik vond dat ze allemaal geslaagde foto's gemaakt hadden. Voor deze shoot werkte de kandidaten trouwens met de Canon EOS RP en een RF 24-105mm f/4 objectief. Gecombineerd met de smartphone app van Canon om de selfie te kunnen maken.

Dieren van onderen


De tweede opdracht was het fotograferen van dieren van onderen. De dieren werden hiervoor op een glasplaat gezet. De achtergrondkleur konden ze zelf kiezen door een andere achtergrondrol boven het dier te hangen.

Fotografe Inge Jansen was de gastjury en hielp de BN'ers op weg. Ze moesten voor deze shoot werken met de Canon EOS 6D mark II voorzien van de EF 24-105mm f/4L IS II. Eigenlijk een behoorlijke vergelijkbare setup als bij de eerste shoot dus.

Winnende foto door Kees

Winnende foto door Kees - f/8, 1/160s, 160 ISO

Werken met dieren is natuurlijk altijd lastig, zeker als je maar beperkt de tijd hebt. In mijn ogen hadden ze best aardige foto's gemaakt, maar de jury was behoorlijk streng bij deze shoot. Er werden dan eigenlijk ook alleen maar lage cijfers uitgedeeld.

Thuisopdracht


Komende week kun je weer mee doen met de thuispdracht. Deze week is de opdracht het maken van een perfecte foto met Rembrandtlicht. In de video op het kanaal van Canon krijg je tips over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.


Volgende week


Volgende week gaan de BN'ers aan de slag met actiefotografie. Ze gaan vanuit een boot een andere boot fotograferen. Daarnaast gaan ze 'hun spirituele kant ontdekken' met een shoot in een kerk.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Joke
    Joke schreef op donderdag 14 november 2019 om 18:48  | reageer

    Eerlijk gezegd vond ik die dieren shoot voor sommigen bijna ondoenlijk, wil je de verschillen in creativiteit e.d. zien dan moet je ze allemaal hetzelfde dier geven. Dan kun je eerlijk oordelen, wat moet je bijv. nou met een vogelspin, anderen hadden er overigens wel meer van kunnen maken. De Rembrandt shoot was leuk maar het kan niet anders of ze worden geholpen met de belichting, je zag ook allemaal mensen bij de de lampen en de ramen. Niet zo vreemd als je pas begint maar volgens mijn bescheiden mening zijn die foto's niet alleen hun eigen werk. Opvallend detail, een aantal wist al niet hoe ze met een statief om moesten gaan, laat staan met een belichting met lampen, reflectieschermen e.d.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord