Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; seizoen 3, aflevering 1

woensdag 31 oktober 2018, 23:46 door | 8.489x gelezen | 1 reactie

Vanavond was de eerste aflevering van het derde seizoen van Het Perfecte Plaatje. In dit televisieprogramma op RTL4 strijden Bekende Nederlanders om wie van hen de beste foto's kan maken.

Portret


De deelnemers moesten in hun eerste opdracht elkaar fotograferen. In koppels gingen ze aan de slag om zo een sprekend portret te maken. De opdracht was om een foto te maken zoals Nederland de betreffende persoon zag.

Voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat kwam langs om tips te geven en beoordeelde ook de foto's samen met de jury.

Het Perfecte Plaatje - Lieke van Lexmond

Winnende foto van de eerste opdracht door Lieke
Canon EOS M50 - f/20, 13 seconden, 100 ISO

Lieke won deze opdracht met haar foto van Ruben. Eigenlijk gebruikte ze daarbij gewoon dezelfde techniek als die Kim in seizoen één gebruikte voor haar selfie: een lang sluitertijd gebruiken en dan iets veranderen tijdens de foto.

Lieke liet Ruben nu twee gezichten op trekken in twee richtingen. Een leuke draai aan dezelfde techniek én met goed resultaat. Zelf ook een dergelijke foto maken? In onderstaande video laat ik zien hoe je deze techniek kunt gebruiken (op basis van de selfie van Kim van twee jaar geleden).


Foodfotografie


Voor de tweede opdracht moesten de BN'ers een foodfoto maken in tabletop stijl. Foodfotograaf Niels La Croix kwam de BN'ers helpen en hielp eveneens met jureren.

Het Perfecte Plaatje - Marlijn

Winnende foto van de tweede opdracht door Marlijn
Canon EOS 6D mark II - f/5.6, 1/160s, 100 ISO @ 50mm

De winnende foto werd gemaakt door Marlijn en is ook inderdaad erg goed geslaagd. Een hele goede timing, ondanks dat de shoot over moest omdat ze blijkbaar een corrupt geheugenkaartje in haar camera had zitten.

Deze eerste aflevering hoefde er (net als de vorige twee seizoenen) niemand af te vallen. Alle deelnemers gaan volgende week aan de slag met hondenfotografie (in het water) en naaktfotografie.

Zelf vond ik het weer een prima start van het nieuwe seizoen. Het programma is nog steeds leuk om naar te kijken en, hoewel ik een aantal van de BN'ers niet eens ken, er is weer een leuke groep deelnemers gevonden.

Wat vond jij van deze eerste aflevering?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. guill.wolfs
    guill.wolfs schreef op dinsdag 6 november 2018 om 14:37  | reageer

    Prachtige winnende foto.Heb de uitzending gezien.
    Mooie en leerzaam programma.Welke vloeistof is er gebruikt?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord