Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; tweede aflevering van seizoen twee

dinsdag 31 oktober 2017, 23:23 door | 11.395x gelezen | 7 reacties

Zojuist was op RTL4 de tweede aflevering van het tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje. In deze aflevering moesten de acht BN'ers een extreme sports shoot doen en kregen ze bij de tweede opdracht naaktmodellen voor de lens.

Ik vond het weer een leuke aflevering met prima opdrachten en vooral bij de naaktshoot prachtige resultaten.

De eerste aflevering vond ik het nog wel gaan, maar inmiddels begin ik me aardig te storen aan Gordon. Normaal kijk ik geen programma's waar hij met zijn ehm.. nadrukkelijke aanwezigheid in zit, maar Het Perfecte Plaatje wil ik natuurlijk wel graag blijven kijken.

Monique moest deze week als eerste uit het programma vertrekken. Isa scoorde slechter, maar zij had het geluk dat ze vorige week een vrijbrief gewonnen had doordat haar score toen het beste was. Het is voor haar te hopen dat ze volgende week weer beter scoort.

Extreme Sports shoot


Voor de eerste opdracht gingen de deelnemers naar het strand bij Kijkduin. Daar gingen ze het zeewater in om kitesurfers vast te leggen, maar bij gebrek aan wind werd het een wakeboard shoot waarbij de kitesurfers achter een jetski voortgetrokken werden.

Wakeboarder

Foto door Estelle - f/2.2, 1/1000s, 125 ISO

Gastjury bij deze opdracht was Rein Rijke. Hij gaf tevens een aantal tips voor het maken van de foto's, bijvoorbeeld die om te spugen op je onderwaterbody zodat er geen druppels op je lens komen.

De deelnemers gebruikte voor deze shoot een Canon G7 X mark II in een Canon WP-DC55 onderwater behuizing. Estelle won de shoot met bovenstaande foto.

Naaktfoto in Urbex omgeving


Als tweede opdracht moesten ze een naaktmodel fotograferen in een oude meelfabriek in Leiden. Actrice, model en fotografe Micky Hoogendijk was voor deze sessie de gastjury.

Foto door Estelle - f/6.3, 1/80s, 3.200 ISO


De urbex locatie leent zich natuurlijk uitstekend voor dit type foto's. De meeste resultaten waren ook gewoon goed, met daarbij twee uitschieters: de foto van Estelle en die van Tygo. De foto van Vivian vond ik overigens ook erg geslaagd.

Bij de foto van Estelle komt alles goed samen: een prachtige plek in het gebouw bij het grote raam, twee mooie modellen, de prachtige pose en het uitstekende licht. Om jaloers op te worden.

De thuisopdracht


Nee, je krijgt niet als opdracht mee om een naaktshoot te organiseren. De opdracht is het maken van een kunstzinnig portret.

Bekijk hier de tips van William en Jip en meld je aan voor de thuisopdracht.

Volgende week


Volgende week worden er in elk geval honden gefotografeerd. Niet direct een onderwerp dat me trekt, maar waarschijnlijk wel goed voor de nodige hilariteit. Wat de tweede opdracht wordt werd helaas in deze aflevering niet goed duidelijk.

Wat vonden jullie van de tweede aflevering?


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Mr. T
  Profiel Mr. T schreef op woensdag 1 november 2017 om 05:52

  Wat een suf programma, om simpel van te worden. Puur voor de kijkcijfers en voor commerciële doeleinden.

 2. ton
  ton schreef op woensdag 1 november 2017 om 09:47

  ik vond het een mooie aflevering. Als amateur fotograaf leer ik ervan. Maar om goed thuisopdrachten te maken is voor mij soms moelijk te verwezenlijke.

  Grts Ton

 3. Doedel
  Doedel schreef op woensdag 1 november 2017 om 14:42

  Juri is inderdaad wel lachwekkend. Die gewonnen surffoto was op alle fronten slecht en daar zijn ze dan lyrisch over

 4. Fred Wolf
  Fred Wolf schreef op woensdag 1 november 2017 om 16:36

  Nou het is mijn programma ook niet,te commercieel enkel voor de kijkcijfers. De techniek, hoor je weinig van.Gisteravond 1 miljoen kijkers, maar dat kwam door het naakt gebeuren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord