Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; tweede aflevering van seizoen twee

dinsdag 31 oktober 2017, 23:23 door | 15.166x gelezen | 7 reacties

Zojuist was op RTL4 de tweede aflevering van het tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje. In deze aflevering moesten de acht BN'ers een extreme sports shoot doen en kregen ze bij de tweede opdracht naaktmodellen voor de lens.

Ik vond het weer een leuke aflevering met prima opdrachten en vooral bij de naaktshoot prachtige resultaten.

De eerste aflevering vond ik het nog wel gaan, maar inmiddels begin ik me aardig te storen aan Gordon. Normaal kijk ik geen programma's waar hij met zijn ehm.. nadrukkelijke aanwezigheid in zit, maar Het Perfecte Plaatje wil ik natuurlijk wel graag blijven kijken.

Monique moest deze week als eerste uit het programma vertrekken. Isa scoorde slechter, maar zij had het geluk dat ze vorige week een vrijbrief gewonnen had doordat haar score toen het beste was. Het is voor haar te hopen dat ze volgende week weer beter scoort.

Extreme Sports shoot


Voor de eerste opdracht gingen de deelnemers naar het strand bij Kijkduin. Daar gingen ze het zeewater in om kitesurfers vast te leggen, maar bij gebrek aan wind werd het een wakeboard shoot waarbij de kitesurfers achter een jetski voortgetrokken werden.

Wakeboarder

Foto door Estelle - f/2.2, 1/1000s, 125 ISO

Gastjury bij deze opdracht was Rein Rijke. Hij gaf tevens een aantal tips voor het maken van de foto's, bijvoorbeeld die om te spugen op je onderwaterbody zodat er geen druppels op je lens komen.

De deelnemers gebruikte voor deze shoot een Canon G7 X mark II in een Canon WP-DC55 onderwater behuizing. Estelle won de shoot met bovenstaande foto.

Naaktfoto in Urbex omgeving


Als tweede opdracht moesten ze een naaktmodel fotograferen in een oude meelfabriek in Leiden. Actrice, model en fotografe Micky Hoogendijk was voor deze sessie de gastjury.

Foto door Estelle - f/6.3, 1/80s, 3.200 ISO


De urbex locatie leent zich natuurlijk uitstekend voor dit type foto's. De meeste resultaten waren ook gewoon goed, met daarbij twee uitschieters: de foto van Estelle en die van Tygo. De foto van Vivian vond ik overigens ook erg geslaagd.

Bij de foto van Estelle komt alles goed samen: een prachtige plek in het gebouw bij het grote raam, twee mooie modellen, de prachtige pose en het uitstekende licht. Om jaloers op te worden.

De thuisopdracht


Nee, je krijgt niet als opdracht mee om een naaktshoot te organiseren. De opdracht is het maken van een kunstzinnig portret.

» Bekijk hier de tips van William en Jip en meld je aan voor de thuisopdracht.

Volgende week


Volgende week worden er in elk geval honden gefotografeerd. Niet direct een onderwerp dat me trekt, maar waarschijnlijk wel goed voor de nodige hilariteit. Wat de tweede opdracht wordt werd helaas in deze aflevering niet goed duidelijk.

Wat vonden jullie van de tweede aflevering?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Mr. T
  Profiel Mr. T schreef op woensdag 1 november 2017 om 05:52  | reageer

  Wat een suf programma, om simpel van te worden. Puur voor de kijkcijfers en voor commerciële doeleinden.

 2. ton
  ton schreef op woensdag 1 november 2017 om 09:47  | reageer

  ik vond het een mooie aflevering. Als amateur fotograaf leer ik ervan. Maar om goed thuisopdrachten te maken is voor mij soms moelijk te verwezenlijke.

  Grts Ton

 3. Doedel
  Doedel schreef op woensdag 1 november 2017 om 14:42  | reageer

  Juri is inderdaad wel lachwekkend. Die gewonnen surffoto was op alle fronten slecht en daar zijn ze dan lyrisch over

 4. Fred Wolf
  Fred Wolf schreef op woensdag 1 november 2017 om 16:36  | reageer

  Nou het is mijn programma ook niet,te commercieel enkel voor de kijkcijfers. De techniek, hoor je weinig van.Gisteravond 1 miljoen kijkers, maar dat kwam door het naakt gebeuren.

 5. Richard
  Richard schreef op vrijdag 3 november 2017 om 14:58  | reageer

  Ik vind het een heel vermakelijk programma. Het boeit me hoe de deelnemers bezig zijn met het maken (of missen) van hun foto's. De techniek boeit me daarbij minder, dat zoek ik wel op internet op als ik zelf dit soort foto's wil maken. Ja, het is een entertainment programma en geen docu of studieprogramma, en zo kijk ik er ook naar.

 6. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 7 november 2017 om 11:31  | reageer

  Televisie moet je niet serieus nemen, alles wat je voorgeschoteld krijgt is niet echt maar geënsceneerde.
  Gewoon van genieten net als van een sprookje.

 7. Lauran
  Profiel Lauran schreef op donderdag 9 november 2017 om 02:45  | reageer

  Het leuke vond ik dat Monica als model won omdat ik haar al vaker heb mogen fotograferen. Verder vind ik het programma een grote teleurstelling.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord