Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; vliegtuigen en baby's fotografen

donderdag 6 december 2018, 10:20 door | 5.081x gelezen | 2 reacties

In de uitzending van gisterenavond mochten de overgebleven BN'ers vanuit een vliegtuigje twee andere vliegtuigen fotograferen. Daarnaast kregen ze de uitdaging baby's op de foto te zetten in een superhelden scene.

Air to Air


In de eerste opdracht mochten de vier overgebleven kandidaten foto's maken vanuit een klein en wendbaar vliegtuigje. Best een gaaf onderwerp, maar ook uitdagende.

Luchtvaartfotograaf Frank Crébas kwam de BN'ers voorzien van praktische tips en was tevens de gastjury voor deze shoot. De BN'ers werkte met een Canon M50 systeemcamera en 18-150mm objectief.

Foto door Jim

Foto door Jim - f/5.6, 1/200s, 100 ISO

Persoonlijk vond ik de winnende foto van Jim niet direct de beste. Zwart-wit is in mijn ogen niet de mooiste keuze voor deze foto.

De foto van Ryanne vind ik een grotere wow-factor hebben. De windmolens geven aan hoe laag de vliegtuigjes hier vliegen en ook een mooie vergelijking met hoe groot zo'n windmolen wel niet is.

Ook de foto van Patty vond ik bijzonder. Het tegenlicht werkt hier erg mooi en het lijkt wel een foto uit een oorlogssituatie waarbij twee gevechtsvliegtuigjes op een duikboot afduiken. Je ziet er veel meer verhaal in.

» Bekijk de foto's van de Air to Air shoot hier

Babyfoto's


De tweede shoot was weer iets heel anders: baby's op de foto zetten in een film setting. De BN'ers werden hierbij geholpen door fotografe Ingrid van Heteren.

De setdresser Laurien kreeg weinig aandacht in het programma, maar is volgens mij wel erg belangrijk geweest voor de resultaten. De BN'ers werkte voor deze shoot met een Canon EOS 6D mark II en de 24-70mm f/4.

Foto door Patty

Winnende foto door Patty - f/8, 1/125s, 100 ISO

Bij Ryanne wilde de foto niet echt lukken, maar de rest had in mijn ogen best aardige resultaten. Patty won volgens mij voornamelijk door de passende poses die de baby's aannamen. Het lijkt aardig alsof ze door het oerwoud sjezen aan lianen.

» Bekijk de foto's van de babyshoot hier

Uiteindelijk moest Herman het programma verlaten.

Volgende week gaan de overgebleven drie kandidaten free runners op de foto zetten en krijgen ze een vrije opdracht.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Jos Scheve
  Jos Scheve schreef op donderdag 6 december 2018 om 15:16  | reageer

  Ik kijk het programma eigenlijk nooit maar gisteren viel ik in bij de baby shoot....ik hoorde de jury bij Herman zeggen : mooie foto, maar het is aktie en ik mis de cape fladderend in de wind....punt aftrek...
  Nu heeft Patty de beste foto , maar ik zie ook niet dat de baby een liaan vastheeft ...... vrolijk

 2. martinphili
  Profiel martinphili schreef op donderdag 6 december 2018 om 21:13  | reageer

  Die vliegtuigfoto van die Ryanne is inderdaad wel heel erg vet. Geweldig! Ik heb wel eens mee mogen vliegen in een van deze vliegtuigen om luchtfoto's te maken van een popfestival hier in het dorp. En dat valt beslist niet mee! Dus knap gedaan van deze mensen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord