Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Vlieland in de herfst en Superhelden

dinsdag 15 december 2020, 22:55 door | 4.084x gelezen | 0 reacties

Vandaag was de halve finale van Het Perfecte Plaatje. Ik dacht eigenlijk dat we al gelijk de finale kregen, maar ze hebben het lekker uitgesmeerd over twee afleveringen.

Vlieland in de Herfst


De drie finalisten vertrokken naar waddeneiland Vlieland voor de eerste twee opdrachten van de (halve) finale. De eerste opdracht was het fotograferen van Vlieland in de herfst.

In een mini serie van twee foto's moesten ze goed het gevoel van Vlieland in de Herfst overbrengen. Bovendien moest het tweeluik bestaan uit één macrofoto en één foto met meer het overzicht.

Best een pittige opdracht, vooral om de macrofoto op een goede manier te combineren met de overzichtsfoto.

De BN'ers gingen aan de slag met de Canon EOS RP, de Canon 90D en een 15-35mm f/2.8L objectief en de 100mm f/2.8L Macro.

Winnende tweeluik van Stefano

Winnende tweeluik van Stefano

Stefano was in mijn ogen de terechte winnaar van deze shoot. Hij had een bijzonder concept door uit te gaan van het lenseffect van een waterdruppel.

Daarmee gaf hij niet alleen invulling aan het herfstthema, maar maakte hij ook echt foto's die anders dan anders waren. Een gewaagde keuze in de halve finale die goed voor hem uitpakte.

» Bekijk alle foto's van de shoot

Vlieland's Superhelden


Voor de tweede opdracht kregen de kandidaten een superheld toegewezen. Daar ontvingen ze een pak van waarmee ze een Vlielander moesten strikken om mee te poseren. De opdracht was om een superheld in zijn vrije tijd uit te beelden.

Opvallend was het hoe makkelijk eigenlijk elke Vlielander die aangesproken werd mee wilde werken. Wellicht dat ze in een rustiger tempo werken dan in de rest van het land, maar iedereen liet uit zijn of haar handen vallen waar ze mee bezig waren om mee te doen.

De BN'ers maakte voor deze opdracht gebruik van de Canon EOS RP. Daarop konden ze een 24-105mm f/4L, een 15-35mm f/2.8L of een 50mm f/1.8 STM schroeven.

Winnende foto van Bibi

Winnende foto van Bibi - f/3.5, 1/200s, 100 ISO @ 50mm

Deze tweede shoot werd -ook weer terecht- gewonnen door Bibi. Ik moet zeggen dat ze de foto ook erg goed nabewerkt heeft. Met gave kleuren en goede vignetering om de aandacht naar het onderwerp te brengen.

Ze weet er echt een filmisch effect mee te creëren wat natuurlijk perfect past bij deze shoot.

» Bekijk alle foto's van de shoot

Exit for..


Janny moest deze week het programma verlaten. Ze maakte er nog een mooi emotioneel afscheid van en presentator Tijl wreef het er nog even lekker in bij de twee overgebleven kandidaten.

Ik moet toegeven dat Janny veel verder gekomen is -en dus ook echt prima foto's gemaakt heeft- dan ik vooraf gedacht had.

Volgende week


Volgende week dan toch echt de finale van dit seizoen van Het Perfecte Plaatje. Wie gaat er winnen; Bibi of Stefano. Allebei echte toppers van dit seizoen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord