Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Het vernieuwde Chip Foto-Video

donderdag 26 januari 2012, 08:55 door | 6.744x gelezen | 4 reacties

Sinds maart 2004 staat Chip Foto-Video bekend als een magazine voor de praktische fotografie, met kwalitatieve test van hard- en software. Vanaf 24 januari ligt hetzelfde blad in de winkel met een nieuw uiterlijk en nog meer inhoud.

Waar veel andere magazines stoppen met het bijleveren van een cd, heeft Chip Foto-Video er juist voor gekozen om deze premium opnieuw uit te vinden. De cd die vanaf 24 januari wordt geleverd bij het magazine is een extra magazine, maar dan digitaal. De disk heeft de uitstraling van een iPad- applicatie, waardoor hij intuďtief moet werken en veel extra's moet bieden.

De cd bij de huidige uitgave heeft bijvoorbeeld een uitgebreide review-video van de nieuwe Sony Alpha NEX-7, prachtige nacht-foto's en uiteraard ontbreken de praktische tips niet. Hoofdredacteur Pieter van Megen is erg tevreden over het resultaat: "Met deze cd levert CHIP FOTO-VIDEO interactieve content die een perfecte aanvulling biedt op de inhoud in het blad. Daarnaast is de vormgeving van de cd modern en de navigatie eenvoudig; kortom een cd zoals die er in 2012 uit moet zien."

Chip Foto-Video

Naast deze bijzondere aanvulling is ook het magazine zelf flink onder de loep genomen, en zijn er aan de uitstraling en aan de inhoud de nodige wijzigingen doorgevoerd. Als eerste is het magazine, wat acht keer per jaar verschijnt, vanaf nu elke editie 16 pagina's dikker. Er komt meer ruimte voor tips, tests en vooral meer lezersfoto's. De hele lay-out van het magazine is licht aangepast en is, net als het uiterlijk van de cd, helemaal van deze tijd.

Als laatste verandering is ook de website chipfotovideo.nl opnieuw vormgegeven. De nieuwe website zal meer in worden gezet als extensie van het merk en biedt de heetste nieuwtjes, de beste tips en voorproefjes van waar de redactie mee bezig is.

F&L Publishing


F&L Publishing Group BV is een van de grotere uitgeverijen in Nederland en heeft een divers portfolio. De uitgeverij, die is gevestigd in Nijmegen, is vooral bekend van de computerbladen c't magazine en Computer easy. Daarnaast geven ze ook tal van andere magazines uit, zoals Auto Review, iCreate, Android Magazine en Light koken. Een overzicht van alle titels van F&L Publishing Group is beschikbaar op fnl.nl.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

4 reacties

 1. libeco
  Profiel libeco schreef op donderdag 26 januari 2012 om 20:20  | reageer

  Ik ben al een paar jaar geabonneerd op dit tijdschrift. De laatste paar uitgaves kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik het moest gaan opzeggen. Waarom? Ik weet niet, het was een gevoel, maar ik betrapte mezelf erop dat ik het doorbladerde en niet meer echt las.

  In de huidige uitgave staat een actiecode waarmee je voor vrij weinig een acrylfoto kunt bestellen bij een sponsor/adverteerder van het blad (ik wacht nu op het resultaat). Als dat vaker gebeurt ben ik bereid mijn voornemen om het blad op te zeggen te heroverwegen.

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 27 januari 2012 om 06:21  | reageer

  Opmerkelijke keuze in deze tijd, om een cd bij een blad te voegen. Ik heb 'm natuurlijk zelf niet gezien, maar ik vraag me toch af wat de meerwaarde is boven het online aanbieden van extra content, waar veel bladen tegenwoordig voor kiezen.

 3. Mark
  Profiel  Mark schreef op zaterdag 28 januari 2012 om 13:39  | reageer

  Dit is een tijdschrift wat ik regelmatig gekocht hebt, maar ik vond het niet goed genoeg voor een abonnement. Ik moet zeggen dat de cover van deze nieuwe editie er wel strak uitziet en ben benieuwd naar de inhoud.

 4. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op dinsdag 31 januari 2012 om 13:15  | reageer

  Ook ik heb o.a. een abonnement op dit tijdschrift. En wat viel de CD tegen! Voegt niets toe aan het blad. Terwijl de CD's van het vergelijkbare blad Zoom dat duidelijk wel doen!

  ben wel benieuwd wat jij met dit blad of met de uitgever hebt dat je er reclame voor maakt Marije?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord