Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

High speed fotografie bij TV programma Labyrint

dinsdag 21 december 2010, 08:58 door | 5.753x gelezen | 0 reacties

Vanavond om iets voor half tien besteedt het wetenschappelijke programma Labyrint van NTR en VPRO aandacht aan highspeed beelden, waarmee je beweging nauwkeurig kunt analyseren. Er worden indrukwekkende slowmotion video's van vliegende vogels en topsporters in actie getoond. Mocht je vanavond niks te doen hebben dan is dit programma wellicht het kijken waard.

Nederland heeft als ambitie om in de top 10 van beste topsportlanden te komen. Een van de maatregelen om dat te bereiken is dat er meer wetenschappers komen die zich met de sporters bemoeien. Jeroen van der Eb (VU) is zo'n embedded scientist, zijn kersverse werkomgeving is een turnhal in het InnoSportLab in 's Hertogenbosch.

Dit lab hangt sinds kort vol met hogesnelheidscamera's zodat elke turnbeweging, ook de allerkleinste en -snelste, kan worden vastgelegd. Het lab is uniek in de sportwereld. Niet alleen door de high-tech, ook doordat het gebruik maakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe je een sport het beste kan leren.

Ook onderzoeker David Lentink gebruikt voor zijn onderzoek de highspeedcamera, maar dan om de beweging vast te leggen van vogels, insecten en zaden. Ze weten nog maar kort hoe insecten erin slagen in de lucht te blijven. Maar Lentink wil meer weten.

Hij gebruikt high speed beelden om te zien hoe al die verschillende vleugels optimaal kunnen vliegen onder de grillige omstandigheden in de natuur. Misschien kunnen we dan uiteindelijk onze eigen miniatuurvliegers bouwen.

Labyrint: Highspeed Wetenschap
Dinsdagavond 21 december om 21:25 uur op Nederland 2.Direct na de uitzending kun je doorpraten met wetenschappers in de wekelijkse Labyrint Twittersessie. Mocht je de uitzending missen, dan is er natuurlijk altijd nog Uitzending Gemist.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord