Daar gaat [url=http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/media/modelmasters_hollands_next_top_model.asp]mijn voorspelling[/url] al bij de eerste aflevering; [url=http://www.modelmasters.nl/pages/renderpage/42]Kathelijn[/url] ligt er uit. Jammer, want ik vond het toch een van de mooiere meisjes.">
Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Hollands Next Top Model - Aflevering 1

maandag 4 september 2006, 23:22 door | 9.849x gelezen | 0 reacties

Daar gaat mijn voorspelling al bij de eerste aflevering; Kathelijn ligt er uit. Jammer, want ik vond het toch een van de mooiere meisjes.

Bij America's Next To Model ben ik pas gaan kijken toen seizoen vijf al een aantal weken bezig was. Ik heb dus geen idee hoe zij ooit begonnen zijn, maar bij deze eerste aflevering was toch al goed te merken dat Yfke Sturm nog niet zoveel errvaring heeft met het presenteren van het programma als Tyra Banks. Ook de programmamakers moeten er zo te merken nog even inkomen. Het gaat nog niet zo soepel als bij de doorgewinterde Amerikaanse crew.

Wat ik wel leuker vind aan de Nederlandse variant is de tips die tussendoor meegegeven worden over allerlei zaken zoals make-up. Dit is tenslotte een belangrijk onderdeel van waarom de meisjes er zo mooi uit zien op hun foto's.
Ook het fotograferen komt uitgebreider in beeld, precies wat ik graag wil zien.
De schoot voor Hunkemöller werd, wat ik zo meende te zien, genomen met een Canon 70-200mm lens. Dat ga ik op mijn eigen zolderstudiootje niet redden helaas, maar wel interessant om te zien welke lenskeuze de fotograaf nam.

Een aantal flitstechnieken waar ik recent over gelezen heb voor studiofotografie zag ik terug in de foto's. Leuk!
Aanstaande zaterdag heb ik zelf een shoot gepland staan; zo'n opname ga ik maar eens enigszins proberen na te maken (ik heb er eigenlijk niet genoeg flitsers voor).

De dames zelf hebben we de eerste afleveringen nog niet heel goed leren kennen. Nouja, alleen Sylvia heeft zich al lekker geprofileerd als bitch van de groep. Die houden ze er nog wel een paar weken in; lekker rellen..

Los daarvan vond ik haar shoot trouwens strak!
Nu moet ze alleen nog leren zichzelf minder ordinair op te maken en te presenteren, maar daar zal dit programma wel bij helpen, heb ik zo het vermoeden.

Volgende week is het thema 'Stijl'. De negen overgebleven modellen krijgen hier les in van 'King of Style' Ruud van der Peijl.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord