Best een aardige finale uitzending vanavond. De foto's die nog even snel tussendoor genomen werden door fotograaf en jurylid [url=http://www.carlihermes.com/]Carli Hermès[/url] vond ik matig. Dat kan Carli zeker beter, want zijn foto's die hij voor [url=http://www.suitsupply.com/]Suitsupply[/url] geschoten heeft vond ik geweldig (of hij de huidige campagne ook geschoten heeft is me niet bekend, maar die is ook weer strak gefotografeerd).">
Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Hollands Next Top Model - De Finale

maandag 23 oktober 2006, 23:18 door | 21.924x gelezen | 9 reacties

Best een aardige finale uitzending vanavond. De foto's die nog even snel tussendoor genomen werden door fotograaf en jurylid Carli Hermès vond ik matig. Dat kan Carli zeker beter, want zijn foto's die hij voor Suitsupply geschoten heeft vond ik geweldig (of hij de huidige campagne ook geschoten heeft is me niet bekend, maar die is ook weer strak gefotografeerd).

Maar goed, terug naar de uitzending. De website was direct na de uitzending slecht bereikbaar; volgens mij is de finale dus goed bekeken. Ik moet zeggen dat ik een normale aflevering interessanter vond. Vooral zo'n catwalk show doet me weinig, al was het best grappig om ook het gehaast backstage mee te krijgen.

Wel leuk was de terugblik per finalist op het seizoen. Dat gaf een leuk beeld van de persoon (voornamelijk in het geval van Sylvia) en de groei (waarbij Sanne er in dit geval natuurlijk duidelijk uit sprong).

De uitslag van de finale hadden ze wat mij betreft beter kunnen regelen. Er zat totaal geen logica in het na voren roepen van Daisy en Sanne. Ook vond ik het maar vreemd dat Daisy ook gelijk de kamer kon verlaten. Laat haar er toch leuk bij staan kijken wie de winnares word..
Persoonlijk had ik niet verwacht dat Sanne zou winnen, ondanks dat ze wel mijn persoonlijk favoriet was.

Ik heb in elk geval met veel plezier naar dit seizoen gekeken.
Volgend jaar ga ik zeker opnieuw de afvalrace volgen!

Hmm, wat wel jammer is; vanaf nu moet ik weer wat anders bedenken om 's maandags op Photofacts te melden. knipoog

afbeelding
Winnares Sanne

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Fietsende Fotograaf
  Fietsende Fotograaf schreef op dinsdag 24 oktober 2006 om 16:22  | reageer

  Ik vond het weer een afknapper. Daisy was en is het enige model voor mij. Er was niets op haar aan te merken en is gewoon op dit moment het beste model.
  Jammerrrrrrrrrrr

 2. fotograferende opa
  fotograferende opa schreef op dinsdag 24 oktober 2006 om 17:03  | reageer

  Vandaag deze site ontdekt, dus mijn eerste en laatste reactie
  Ook voor mij gold Daisy als enige echte (foto)model, maar dat leverde weer jalouzie op bij de presentratice die dat niveau nooit zou kunnen bereiken.
  Ook de overige juryleden waren zo bevooroordeeld als maar zijn kan

 3. Daisy
  Daisy schreef op dinsdag 24 oktober 2006 om 20:18  | reageer

  Hallo, ik heb echt super genoten van HNTM! Ik heb er super veel van geleerd, ik heb het nu echt super druk met allerlij Opdrachten! Jullie kunnen mij binnenkort te zien krijgen in reclames en andere geweldige opdrachten, waarschijnlijk geloven jullie niet eens dat ík de daisy van HNTM ben, maarja ik ben het echt. Ik vind het echt Super dat jullie(gasten van deze site) mij zo bewonderen. Maar Sanne heeft wel met respect gewonnen hoor! Ze is er erg op vooruit gegaan als je kijkt wat ze eerst kon en nú! Ik ben blij voor haar. Dit is mijn eerste en laatste berichtje waarschijnlijk want ik heb het echt super druk maar ik heb dus zo als je ziet toch wel even tijd voor mijn fans! Ik wil natuurlijk nog de groetjes doen die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt voor mij! en de Jury was fantastisch
  In iedereen zit een Topmodel zolang je maar wilt!

  Heel Veel Groetjes Daisy

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 25 oktober 2006 om 21:12  | reageer

  Leuk dat je de moeite neemt om even te reageren, Daisy!
  Ik kan me voorstellen dat jullie momenteel helemaal volgeboekt zitten met opdrachten. Geniet ervan! Mocht je het ooit nog eens leuk vinden om wat te vertellen over je modelervaringen op Photofacts, dan hoor ik dat graag. knipoog

 5. Fietsende Fotograaf
  Fietsende Fotograaf schreef op vrijdag 27 oktober 2006 om 22:23  | reageer

  Tuurlijk geloof ik je wel.

  Ik hoop je nog veel te zien in de media. En mss als ik nog eens een echte fotograaf wordt voor mijn lens.

 6. daisy
  daisy schreef op zaterdag 4 november 2006 om 10:38  | reageer

  ik wou dat daisy had gewonnen moet je zien hoe sanne eruitziet wel mooi maar ik ben overstuur dat daisy niet had gewonnen ik zat haast te huilen nou ja he is nu afgelope en er komt nog veel succes voor daisy maar ik vondt de laatste aflevering erg mooi toen ze elfjes waren echt special effect mooi was dat zeg nou jullie je keuz voor sanne ik ben weg hier straks ga ik weer huilen om daisy en hoe sanne haar eruit had geschopt ik heb nog een rijmpje voor daisybah!ozen zijn rood viooltjes zijn blauw belangrijk dat je die onthoud och daisy houdt je tandje zo rijn zo als de tandjes van het ysbeertje zijn. daisy ik hoop dat je het een beetje leuk vondt maar je moet geloven dat ik voor jou was en voor niemand anders als ik de tijd terug kon draaien zou ik ervoor zorgen dat jij had gewonnen en hollands next topmodel zou worden stom idee eigenlijk dat sanne 1e was en daisy 3e ik wou dat het anders was gelopen zo dat jij won maar ik stop nu ik moet gaan doeg doeg daisy ik wel dat jij deze brief leest en niet sanne of silvia wandt hij is voor jou bestemd alleen voor jou nou dag lieve kus en doei doei en nog eens doei daisy je bent de beste dat ebn je zeker ja maar stuur deze brief naar daisy doeg doeg en veel liefs van je grootste fan derya elmacioglu ik ben altijd je fan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Romy weeda
  Romy weeda schreef op maandag 13 november 2006 om 18:14  | reageer

  Ik van het jammes dat Daisy nii heb gewonnen ik vind haar het beste sanne vind ik veel te mager maar niet lelijk ik denk dat silvis had gewonnen als ze nii sow arrogant was maar ja Dat is nou JAMMMMEERRRRR!!!

 8. Sanne, Charmayne
  Sanne, Charmayne schreef op maandag 11 december 2006 om 14:21  | reageer

  Heey, ik heb HNTM vanaf het begin gevolgd.
  Ik vond Charmayne in het begin ook leuk maar ze zeiden dat ze vaker arrogant overkwam en in een tijdschrift had gelezen dat ze dat niet is. Naja tenminste niet altijd. Ik vond het uiterlijk van Charmayne mooi zei kon het ook wel worden dat hollands next top model.

  Maarre, verder vond ik het chiek dat ze naar New York gingen toen ze nog met ongeveer 6 mensen waren. In een hotel dat was wel kicken. Grappig dat ze in een aflevering in New York zelf in de grote stad de weg moesten vinden. Moeilijk als je er nog nooit geweest bent!

  Uiteindelijk ben ik toch voor Sanne, (moest gewoon effe wennen want kende niemand in het begin toen ik naar HNTM keek. In het begin zie je ze voor het eerst en dan zie je echt hoe ze zijn.
  Later veranderen ze helemaal zowel innerlijk en uiterlijk. Vooral Sanne was innerlijk veel veranderd want, ze zeiden dat ze wat verlegen overkwam, maar later heb ik een intervieuw van haar gelezen in het tijdschrift Glamour en zei ze dat ze niet zo lief is als ze overkwam. Bij de laatste aflevering zeiden de juryleden ook dat Sanne slim was en makkelijk kon winnen. Enne bij een aflevering: (kweenie welke dat was, geloof in New York) Had Sanne gewonnen wie het mooist de lange trap af kon lopen in een hele lange jurk. Sanne was gewoon haar zelf je zag het aan haar ze liep mooi met een rechte rug naar beneden bewegingen de armen een op de trapleuning en de andere lanfs haar zij en ik vond ook dat ze mooi voor haar uitkeek.

  Oh enne Sanne als je iets schrijft op deze photofacts dan zou ik het graag willen lezen. En jij die van mij? Alvast bedankt hoor!

  Dag,Leyla Elmacioglu.

  P.s. ik ben 15 jaar en ik zou (zelf ook wel graag mee hebben gedaan aan HNTM maarre naja te jong tuurlijk enne tja school ook nog dus vandaar. Enne nog vele groetjes aan Sanne graag en natuurlijk Charmayne en als de anderen de site lezen ook groetje aan hun zodat ze niet denken dat er alleen op Daisy en Sanne wordt gereageerd!! Kathelijn,Stefanie,Annika,Anna Marie,Marcia,Ovo,Silvia,Daisy!

 9. Sanne
  Sanne schreef op maandag 11 december 2006 om 14:28  | reageer

  Nog een p.s Sanne haar karakter lijkt op dat van mij dus daarom was ik ook voor haar. Ik vergelijk dat soort karakters met die van mij!!Hi!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord