Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nieuw seizoen Het Perfecte Plaatje komt eraan

vrijdag 16 juni 2017, 10:10 door | 7.484x gelezen | 13 reacties

Afgelopen najaar heb ik met veel plezier gekeken naar het programma Het Perfecte Plaatje op RTL4. Inmiddels is bekend dat er een tweede seizoen komt en welke bekende Nederlanders daar aan mee doen.

Het Perfecte Plaatje


In het programma nemen Bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Elke aflevering krijgen ze twee fotografie opdrachten die ze moeten uitvoeren. Aan het eind van de dag beoordeelt een jury welke foto's de beste zijn. De fotograaf met de laagste score valt af.

Voor het nieuwe seizoen zouden Isa Hoes, Gordon, Tygo Gernandt, Roel van Velzen, Estelle Cruijff en YouTuber Giel de Winter (bekend van StukTV) de fotografen zijn die het tegen elkaar opnemen.

Het nieuwe seizoen moet in oktober starten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. gast schreef op vrijdag 16 juni 2017 om 13:37  | reageer

  Wie zou het winnen? Verrek, ik doe het nou al in mijn broek van de spanning. Of is het van het lachen?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 16 juni 2017 om 14:00  | reageer

  @Gast; Heel spannend is het wedstrijdelement wellicht niet, maar persoonlijk vind ik het vooral leuke entertainment om als fotograaf naar te kijken.

 3. patrick180
  Profiel patrick180 schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 17:04  | reageer

  Sorry nutteloos programma.

  Vorig jaar hele seizoen bekeken en heb me behoorlijk geërgerd en geiriteerd aan de o zogenaamde jury.

  Aub zeg er zaten foto`s bij die compleet afgezeikt werden en waarom het was hun smaak niet haha wat een grapjurken zeg.

  Nee sorry ik sla over en snap ook niet dat jullie hier reclame voor maken spijt me maar het Niveau zakt als een baksteen en dit heb ik jou Elja als een mede gedeeld in een mail.

  Maar goed ik verlaat deze site en cursussen toch zodra me abonnement is afgelopen. ik kan ze toch allemaal nog bekijken wanneer ik dat wil.

  de groetjes

 4. Theotje
  Profiel Theotje schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 18:52  | reageer

  Ik vind het ook weer het zoveelste ego strelend formatje voor bnérs. Laat gewoon enthousiaste amateurfotografen meedoen of professionals.

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 19:31  | reageer

  @Patrick180; Ik heb me uitstekend vermaakt met het programma vorig jaar. Met mij volgens mij een heleboel mensen, dus lijkt me goed om hier te melden dat het programma in oktober weer terug is. Uiteraard hoef je niet te kijken. vrolijk

  @Theotje; Ik vermoed dat er veel minder kijkers zouden zijn als het onbekende mensen waren, maar wellicht vergis ik me. Zelf zou ik in elk geval ook kijken als het geen BN'ers waren geweest.

 6. Theotje
  Profiel Theotje schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 21:33  | reageer

  Het gaat dus om kijkcijfers.

 7. patrick180
  Profiel patrick180 schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 22:24  | reageer

  @Elja Trum

  Dus jij wil zeggen dat afzeiken leuk is?? mm raar hoor.
  Maar wederom reageer je niet op de inhoud maar draai je erom heen.

  het is een afzeik momenten programma.

 8. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 23:42  | reageer

  @Theotje; Waarschijnlijk wel. Al heeft het programma vorig jaar (geloof ik) nooit boven de miljoen kijkers gezeten. Dus een echte kijkcijfer hit was het niet, maar toch is er een tweede seizoen.

  @Patrick; Ik heb me niet gestoord aan de jury. Natuurlijk was ik het er niet altijd mee eens, maar zoveel mensen zoveel meningen.

  Ik heb het programma ervaren als leuke entertainment en met plezier gekeken. Ik heb het zeker niet als een 'afzeik momenten programma' gezien, wat dat ook mag zijn.

 9. Dori
  Dori schreef op woensdag 21 juni 2017 om 07:59  | reageer

  Elja, ik sluit mij bij jou aan ik vind het heel leuk om mee te leven met de "wedstrijd" en kijk dus met plezier. Ik wist nog niet dat het programma een vervolg kreeg en ben blij met jouw mededeling. Verder nog een prettige dag allen!!!!

 10. arjen
  arjen schreef op woensdag 21 juni 2017 om 09:45  | reageer

  Waarom moeten dit soort programma's met zogenaamde 3e rangs bn'ers. Ik zag dit elders ook voorbij komen. Vroeger had je nog wel eens televisie met mensen van de straat. Je kon je daar nog wel aan identificeren. Nu zijn het mensen die een kiekje kunnen maken met veel te duur materiaal voor de hobbyfotograaf.
  Helemaal met theotje eens dus. Vorig jaar amper 10 minuten van dat programma gekeken. Kijk sowieso amper televisie. (we kijken wel maar zien het niet) ga liever zelf met de camera op pad.

 11. Visionair
  Visionair schreef op woensdag 21 juni 2017 om 11:06  | reageer

  De gewéldige Kim Feenstra is dankzij dit programma uitgegroeid tot een internationaal topfotograaf. Ze treedt daarmee in de voetsporen van celebrities als Willem van Hanegem en Sacha de Boer die eerder hebben laten zien dat echt iedereen kan fotograferen.
  Dat Kim door veel mannen wordt beschouwd als "te dom om te poepen" is een extra signaal dat fotograferen gewoon geen ruk meer voorstelt.
  Waar eerder de schilderkunst werd ontmaskerd als kunstvorm door acteurs, rockjunkies en vrouwen van politici is het nu de beurt aan de fotografie.
  Professionele fotografen zijn in paniek bij het nakende verlies van hun broodwinning. Velen zijn in inmiddels gestopt en hebben een nieuwe carriëre als acteur, voetballer, presentatrice of zelfs rockster opgestart. Een enkeling probeert het tij te bezweren door voortaan alleen nog door druppels heen te fotograferen.
  Het is uitstel van executie; binnenkort worden zelfs de dieren voorzien van ingebouwde camera's waarmee ze de meest fraaie beelden produceren.

 12. Theotje
  Profiel Theotje schreef op woensdag 21 juni 2017 om 19:22  | reageer

  ik krijg een reactie van Patrick 180 via de mail die ik niet kan vinden tussen deze reacties. Is hij verwijderd?
  Ik moet wel zeggen Elja dat je een geweldig bedrijfje hebt met Photofacts. Ik lees altijd met plezier de items. Alleen jouw kijk op dit tvprogamma vind ik op het randje van slechte smaak voor zover dat bestaat. Ik vind dit soort formats met BN ers enorm vervelend en irritant. Laat ze zich met hun eigen vak bezig houden voorzover ze dat al hebben.

 13. n.duivis@kpnplanet.nl
  Profiel n.duivis@kpnplanet.nl schreef op maandag 26 juni 2017 om 21:58  | reageer

  Ik heb met plezier naar de eerste serie gekeken, en vond het boeiend en leerzaam. Maar waarom moeten er bekende Nederlanders meedoen. Waarom geen selectie van onbekende Nederlanders.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord