Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vara's Kassa beoordeelt foto's op canvas

dinsdag 8 april 2008, 08:36 door | 46.825x gelezen | 11 reacties

Afgelopen zaterdagavond was er bij Vara's Kassa een item over foto's op canvas. Collegablogger Jeroen was aanwezig om de doeken op kwaliteit te beoordelen. De kwaliteit van de doeken liep flink uiteen en eigenlijk bleek geen enkel doek perfect te zijn.

Uit de test komt de HEMA uiteindelijk als beste uit de test. Helaas is de HEMA in deze test ook de duurste. Op de tweede plaatst staat Imagetoart. Jammer dat Canvascompany niet meegenomen is in de test. Zij kwamen er bij eerder testen goed uit en zouden hier dus een mooie aanvulling kunnen zijn.

De uitzending is hier terug te zien voor iedereen die het gemist heeft. Best een aardig item. Altijd handig om te weten, mocht je van plan zijn een foto op canvas af te laten drukken.

Screenshot Kassa Canvas test


Met dank aan Marjan en Bart voor de tip!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. botter17
  Profiel botter17 schreef op dinsdag 8 april 2008 om 18:55  | reageer

  Leuke commerciele opsteker voor de HEMA. En het werkt; ik heb gelijk een 75x100 canvas besteld bij de HEMA.

 2. Patricia
  Patricia schreef op dinsdag 8 april 2008 om 22:30  | reageer

  Tip: Bij Expo (o.a. in Rotterdam) kunnen ze direct een foto op canvas laten drukken. Ik ben geen expert, maar volgens mij is het ook nog van goede kwaliteit!

 3. Henk
  Henk schreef op dinsdag 8 april 2008 om 23:45  | reageer

  Jammer dat profotonet en wat andere leveranciers niet mee is genomen in de test. Het lijkt zo weer een commercieel onderonsje van een aantal grote adverteerders in het publieke bestel waarvan de vara ook onderdeel van is en graag de centjes van wil vangen. Voor mij is de test niet geslaagd en een vakkundige jury dient zeker uit meerdere personen te bestaan!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 9 april 2008 om 00:15  | reageer

  @Botter17; Ik ben benieuwd of ie naar wens gaat zijn. vrolijk

  @Patricia; Da's handig, een canvas klaar terwijl je wacht service..

  @Henk; Inderdaad jammer dat er niet nog wat meer leveranciers meegenomen zijn, maar je moet natuurlijk ergens een grens trekken. Overigens bestond de jury uit twee personen, ook nog een vrouwelijke fotograaf. Daarbij werden in het filmpje een aantal minpunten getoond waarbij je als kijker zelf ook duidelijk kon zien welke beter was.

 5. Peter van Heuen
  Peter van Heuen schreef op woensdag 9 april 2008 om 10:13  | reageer

  Ik kan een nog betere en goedkopere aanraden. Kijk eens bij Maxxprint.nl ik vind deze er stukken beter uitzien en ze zijn ook eens extra behandeld.

 6. Wouter Diemer
  Wouter Diemer schreef op donderdag 10 april 2008 om 12:07  | reageer

  Kassa heeft een keuze moeten maken. Het is wel jammer dat een van de reacties hier suggereert dat het een onderonsje tussen adverteerders is. Ik weet zeker dat dat onjuist is, temeer omdat je dan precies een aantal andere partijen moet hebben. Daarnaast wil je als tester een juiste afspiegeling van de markt hebben. Dat houdt in dat je grote en kleine partijen naast elkaar moet zetten. Keuzes maken dus.

  Mijn ervaring is dat de test-winnaar (nee, het is geen adverteerder bij Zoom) doorgaans in staat is om hele goede kwaliteit te leveren. Zo'n test opzetten is niet makkelijk en er zijn genoeg kritische kantekeningen te maken bij de kassa-test, maar helaas is aantal partijen dat doeken levert te groot om ze allemaal te bespreken. Ik denk dat de test voor de Kassa-doelgroep voldoende is.

 7. Ronald Zijlstra
  Ronald Zijlstra schreef op donderdag 10 april 2008 om 21:16  | reageer

  Het is inderdaad erg jammer dat CanvasCompany niet heeft mee gedaan!

 8. Bart
  Profiel Bart schreef op maandag 27 oktober 2008 om 00:17  | reageer

  Hopelijk nemen ze volgend jaar bij de test ook www.canvasstore.nl mee. Dit is op dit moment de goedkoopste aanbieder en levert toch topkwaliteit. Een echte prijsvechter. Heb er 2 besteld na slechtere ervaringin qua kleur bij andere aanbieders. Het heeft alleen zin als alle aanbieders worden vergeleken voor consumenten.

 9. lars
  Profiel lars schreef op vrijdag 2 oktober 2009 om 14:08  | reageer

  In de inleiding schrijft u het zelf al, het is jammer dat www.canvascompany.nl niet heeft meegedaan. Daar bestel ik altijd en dat is echt een topper!

 10. priemers
  Profiel priemers schreef op maandag 15 februari 2010 om 19:47  | reageer

  De meest actuele prijzen zijn terug te vinden op www.vergelijkcanvas.nl. De meeste aanbieders zijn hier terug te vinden.

 11. jessica
  Profiel jessica schreef op dinsdag 29 mei 2012 om 10:31  | reageer

  Het is jammer dat canvascompany idd niet mee deed, ik vind persoonlijk dat een site zoals http://www.linnenfotoschilderij.nl ook een keer aan iets dergelijks moet mee doen, ze leveren weldegelijk goede foto op canvas doeken!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord