Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Harry Kiewiet

De duik van een ijsvogel vastleggen

dinsdag 26 maart 2019, 20:02 door | 5.181x gelezen | 0 reacties

Hierbij enkele opnames van een ijsvogelduik. Dit zijn de moeilijkste foto's om te maken je weet nooit precies waar de ijsvogel een duik in het water neemt.

Harry Kiewiet - ijsvogel duik


Van 100 opnames zijn er misschien een paar die gelukt zijn of je zit er een halve meter naast of de vogel zit onder het water. Dus wil je een geslaagde foto maken, dan ben je nog wel even bezig. Het blijft uitdagend.

Harry Kiewiet - ijsvogel duik


Instellingen een snelle sluitertijd om een scherpe foto te krijgen zijn 1/5000 of 1/6000, ISO1600 of 2500, f/4 met mijn 600mm objectief. De afstand waarop de foto's genomen worden zijn ongeveer 8 meter met de camera op statief. Kies een punt waar je verwacht dat de vogel duikt. En daarbij heb je een flinke portie geluk nodig.

Harry Kiewiet - ijsvogel duik


Bij het jagen op een visje vliegt de ijsvogel met precisie loodrecht op zijn doel af. Bij voldoende snelheid kan hij wel een meter diep duiken maar meestal is dat enkele decimeters.

Harry Kiewiet - ijsvogel duik


Om zijn ogen te beschermen tegen het water gebruikt de ijsvogel zijn knipvlies. Het knipvlies wordt ook gesloten als de vogel zich poetst om beschadiging aan zijn ogen door zijn scherpe klauwen te voorkomen.

Harry Kiewiet - ijsvogel duik


Direct na de visvangst verlaat de ijsvogel het water en vliegt naar zijn zitplaats waar hij het visje doodslaat op de tak waar hij zit.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is coŲrdinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord