Albertus Koekoek

Engbertsdijkvenen; Heikikkers in paartijd

dinsdag 27 maart 2012, 20:56 door | 7.753x gelezen | 16 reacties

De paartijd van de heikikker is weer aangebroken. Het unieke aan deze kikker is dat het mannetje een blauwe borst krijgt wat na een paar dagen alweer verdwijnt. Deze baltskleur is maar korte tijd te bewonderen, dus vandaag op pad geweest om ze vast te leggen in de engbertsdijkvenen. We waren niet de enige fotografen, dus originele platen schieten was weer een uitdaging voor vandaag.

De Engbertsdijkvenen is in mooi natuurgebied wat van alles biedt. Een grote diversiteit aan vogels, Reptielen en amfibieŽn. De grotere zoogdieren kom je hier minder tegen. Zelf was ik er nog niet eerder geweest maar voor de Heikikker die mooi kleurde was het dan toch zover dat ik er een bezoekje aan ging brengen.

Het beloofde een mooie dag te worden met behoorlijk zon, even leek het of het met de weerspiegelingen in het water niet ging leuken maar het tegendeel bleek waar te zijn. Langs de kikkerpoel met ongeveer tien fotografen op een rij de Heikikker al parend proberen vast te leggen.
De meesten werkten vanaf statief maar voor mij was dit niet de oplossing. uit de hand met de Sigma 70-200mm f/2.8 twee centimeter boven het water was voor mij een betere oplossing.

En terwijl je voor de blauwe heikikker komt zwemt er ook nog een adder voorbij die graag een kikkertje lust! Een leuk schouwspel om naar te kijken maar om vast te leggen ging het voor mij helaas te snel.

Tijd om niet verder uit te wijken en het over te laten aan de foto's, aan alle kanten riet en rommel in het water maakte het niet even gemakkelijk. De resultaten zijn hieronder te bekijken.

Heikikker


Heikikker


Heikikker


Heikikker


Heikikker


Heikikker

En dan toch nog even ter illustratie, de adder die op zoek was naar een stelletje Heikikkers.

Zwemmende Adder

Ik ben benieuwd wat jullie van de foto's vinden, laat het dus gerust weten in een reactie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Albertus Koekoek

Over de auteur

Albertus Koekoek is een beginnend fotograaf. Volgt nu de opleiding fotografie aan de Landstede in Zwolle. Hij fotografeert sinds 2009. Begonnen met natuurfotografie en urbexfotografie. Inmiddels is dit uitgebreid tot de meeste takken van fotografie. Albertus is te volgen op twitteren op Facebook

16 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op dinsdag 27 maart 2012 om 21:11

  Prachtige foto's!

 2. Jan Harm
  Jan Harm schreef op dinsdag 27 maart 2012 om 21:16

  Goede foto's! Geeft mij in elk geval weer inspiratie om een keer vroeg op te staan en te zien wat er hier langs de waterkant te vinden is, gr. Jan Harm

 3. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op dinsdag 27 maart 2012 om 21:28

  de 2e foto is fijn, maar een zwemmende adder is werkelijk waar uniek!!

  Nog nooit gehoord dat adders zwemmen, dus je hebt iets bijzonders te pakken!

 4. eduardvanmil
  Profiel  eduardvanmil schreef op dinsdag 27 maart 2012 om 21:52

  Wow, wat een prachtige foto's, foto 2 is door de reflectie mijn favoriet. De adder is uniek, nog nooit gezien!
  Chapeau Albertus!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord