Harry Kiewiet

IJsvogel-vluchtmomenten vastgelegd

dinsdag 28 mei 2019, 20:02 door | 3.057x gelezen | 0 reacties

Hierbij enkele foto's van vluchtmomenten uit een een zeer grote collectie van de ijsvogel van mei 2019. Op drie locaties hebben wij jongen en op n locatie zijn op 11 mei 2019 de jongen uitgevlogen.

356A2262


Op 24 mei 2019 zullen op een andere locatie ijsvogels uitvliegen. Op een derde locatie hebben ze sinds 18 mei dit jaar jonge ijsvogels.

De foto's zijn niet eenvoudig te maken je moet constant een punt in de gaten houden wanneer de vogel aan komt vliegen. En keer knipperen met je ogen en je moment is voorbij...

356A2166


De focus ligt op het punt waar de vogel de landing inzet daar zet je de camera op scherp. Iets ernaast betekent direct onscherpte. De foto's werden genomen met een sluitertijd tussen 1/3200 en 1/8000 sec. ISO 1600 of iets lager en diafragma f/4. Bij bewolkt weer is het haast niet mogelijk om dit soort foto's te maken. Je hebt erg veel licht nodig.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is cordinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.008 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord