Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Harry Kiewiet

IJsvogel-vluchtmomenten vastgelegd

dinsdag 28 mei 2019, 20:02 door | 3.680x gelezen | 0 reacties

Hierbij enkele foto's van vluchtmomenten uit een een zeer grote collectie van de ijsvogel van mei 2019. Op drie locaties hebben wij jongen en op één locatie zijn op 11 mei 2019 de jongen uitgevlogen.

356A2262


Op 24 mei 2019 zullen op een andere locatie ijsvogels uitvliegen. Op een derde locatie hebben ze sinds 18 mei dit jaar jonge ijsvogels.

De foto's zijn niet eenvoudig te maken je moet constant een punt in de gaten houden wanneer de vogel aan komt vliegen. Eén keer knipperen met je ogen en je moment is voorbij...

356A2166


De focus ligt op het punt waar de vogel de landing inzet daar zet je de camera op scherp. Iets ernaast betekent direct onscherpte. De foto's werden genomen met een sluitertijd tussen 1/3200 en 1/8000 sec. ISO 1600 of iets lager en diafragma f/4. Bij bewolkt weer is het haast niet mogelijk om dit soort foto's te maken. Je hebt erg veel licht nodig.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is coördinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord