Johannes Klapwijk

Vogels fotograferen vanuit een boshutje

woensdag 2 november 2011, 21:51 door | 9.563x gelezen | 23 reacties

Voor een vogelfotograaf zijn er verschillende manieren om vogels dichtbij voor de lens te krijgen. Het lokken van vogels met voer is een goede optie. Bij gebrek aan een tuin heb ik geprobeerd toestemming te krijgen om in een bos in de buurt een hutje op te zetten, maar zonder geluk. Een hutje huren behoord gelukkig ook tot de mogelijkheden...

De natuurfotograaf Han Bouwmeester heeft de mogelijkheid en toestemming gehad om in een stukje bos een fotohut te bouwen. De hut is ingegraven waardoor je een laag standpunt hebt en voor de hut is een vijvertje aangelegd. Leuk voor drinkende en wassende vogels. Het is mogelijk dit hutje te huren en dat heb ik dus gedaan. En dat levert tijdens een dagje zitten een hoop mooie plaatjes op.

Alle foto's zijn genomen met mijn 500mm en 5D mark II. De foto's zijn nagenoeg niet bijgesneden en meestal op f/4.5 of f/5.6 genomen.

Pimpelmees


Koolmees


Koolmees


Matkop


Zanglijster 1

Cursus Herfst- en Macrofotografie

Heb je zin om ook eens een poging te wagen om met herfst- of macrofotografie aan de slag te gaan? Ik denk dat mijn cursus herfstfotografie en cursus macrofotografie voor Photofacts Academy een hele mooie start kan zijn en volop kan inspireren om zelf het veld in te gaan en mooie macrofoto's te maken.
Johannes Klapwijk

Over de auteur

Johannes Klapwijk heeft zich al een jaren intensief toegelegd op natuurfotografie. In het voorjaar en de zomer ligt de nadruk op macrofotografie. Maar ook grotere onderwerpen binnen de natuurfotografie boeien: van vogels tot landschappen.
Johannes verzorgt ook workshops in natuurfotografie.

23 reacties

 1. Jan
  Jan schreef op woensdag 2 november 2011 om 22:02

  Heel veel collega's die ook weleens voor de fun een vogel (of 2) fotograferen zullen door deze serie weer eens beseffen dat ze dat beter kunnen overlaten aan jou. Geweldige compositie,(on)scherpte en reflecties.

 2. Damien Franscoise
  Profiel  Damien Franscoise schreef op woensdag 2 november 2011 om 22:36

  Zag ze ook al op DPZ langskomen, geweldige serie! Uitschieters wat mij betreft zijn foto 2 en 4, echt heel erg mooi!!!

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 2 november 2011 om 22:45

  Johannes, het lijkt mij dat je door dat hutje ineens een interessante stijl gaat ontwikkelen. Uit nieuwsgierigheid: hoever zit je van de vogels?

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 3 november 2011 om 00:32

  Schitterende, sprankelende foto's! De beste serie die ik de laatste tijd van je heb gezien op Photofacts. Ook ik vraag me af wat de afstand is tussen jou en de vogels.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.842 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord