100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris van Liempt

3DPhotoWorks: kunst voor blinde mensen

dinsdag 19 januari 2016, 20:40 door | 4.242x gelezen | 1 reactie

Wat is het doel van een fotograaf? Dat is voor iedereen anders, maar heel algemeen denk ik dat je het zou kunnen samenvatten als iets in de richting van: het vastleggen en overbrengen van een verhaal en/of van schoonheid naar de buitenwereld.

Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je met je fotografie een substantiŽle groep mensen niet of nauwelijks bereikt? Juist: blinde mensen. Het bedrijf 3DPhotoWorks wil daar verandering in brengen.

Het bedrijf zet zich in voor het letterlijk tastbaar maken van foto's en kunst voor blinde mensen. Ze zijn al zeven jaar bezig met het ontwikkelen van een oplossing om fotografie en kunst over te kunnen brengen naar blinde mensen.

"There are 285 million blind and sight impaired worldwide. In the US, 1 person goes blind every 11 minutes. In North America there are 35,000 museums. That's more museums than there are McDonalds and Starbucks combined. Our goal is to provide the blind with access to art and photography at every museum, every science center and every cultural institution, first in this country and then beyond."

Hoe ze dat gaan doen? Simpel: foto's en kunst omzetten in 3D met behulp van 3D printers. Naar eigen zeggen hebben de geprinte werken van 3DPhotoWorks lengte, breedte, diepte en textuur. Door met de vingertoppen te voelen kunnen blinde mensen op die manier de foto 'zien'.

Het bedrijf heeft al een aantal beroemde kunstwerken omgezet in 3D print, zoals de Mona Lisa en Van Gogh's 'Dr. Gachet'.


Ik vind dit een geweldig initiatief en hoop dat het een vlucht gaat maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

1 reactie

  1. Estrella
    Estrella schreef op donderdag 21 januari 2016 om 18:15  | reageer

    Klinkt als een bijzonder project. Zelf ben ik slechtziend (5% zicht) en ook fotograaf. Ik heb er gelukkig nooit problemen mee om de foto's die ik maak te kunnen bekijken, maar voor blinden is dat toch weer anders.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord