Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

90e Snoecks: fotowerk van Bryan Adams

dinsdag 22 oktober 2013, 22:43 door | 6.947x gelezen | 0 reacties

Deze week is de 90ste editie van jaarboek Snoecks verschenen. De 'almanak', met verhalen over onder meer kunst, literatuur en uiteraard fotografie, besteed dit keer aandacht aan de fotografie van een rockster van weleer: Bryan Adams.

Snoecks 2014 cover

Bryan Adams, de Canadse zanger bekend van hits als 'Summer of '69' en 'Everything I do', timmert ook al een aantal jaren aan de weg als fotograaf. Dat hoeft overigens geen pre te zijn: menig bekend artiest waagt zich aan de schilderkunst of fotografie, maar niet zelden krijgt die kunst vooral aandacht vanwege de naam van de ster en niet omwille van de kwaliteit.

Bij Adams lijkt dat mee te vallen. Natuurlijk, als je een grote naam bent, is het net ietsje makkelijker om Elle McPherson, Pink, Mick Jagger of Sting vast te leggen. Maar het werk van Adams is niet verkeerd. Zijn portretten verschijnen in vooraanstaande bladen, hij bracht een aantal fotoboeken uit en exposeert wereldwijd. In de 90ste jubileumeditie van Snoecks zijn 18 pagina's gewijd aan het fotowerk van de zanger (zie ook zijn fotografiewebsite. Daarnaast uiteraard ook werk van bekende fotografen zoals Nadav Kander en Antoine d'Agata.

Snoecks alt cover

Naast de bekende, traditionele Snoecks-cover met vrouwelijk schoon, kent het blad sinds vorig jaar ook altijd een alternatieve cover, met een beeld uit een van de reportages in het boek.

In Snoecks 2014 ook Nederlands en Belgisch werk: van de Nederlander David Galjaard, die in Albanië fotografeerde, het land met de hoogste concentratie van Koude Oorlog bunkers en de Belgische reportagefotograaf Thomas Vanden Driessche met een serie over Damprémy, in de schaduw van Charleroi.

Bron: snoecks.be

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord