Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Adobe neemt stockfotodienst Fotolia over

zaterdag 13 december 2014, 20:46 door | 5.852x gelezen | 0 reacties

Fotolia, dat via zijn website zowel stockafbeeldingen als -video's aanbiedt, wordt overgenomen door Adobe. Adobe betaalde 800 miljoen dollar voor de overname. Adobe wil de foto's en video's die via de dienst worden aangeboden ook via hun eigen Creative Cloud omgeving aan gaan bieden.

"Deel uitmaken van het gezin van Adobe is een droom die uitkomt voor Fotolia en zullen onze visie versnellen om de beste plek te worden voor kunstenaars en de ultieme bestemming voor ontwerpers om prachtige creatieve werk te vinden en te bouwen", zegt Oleg Tscheltzoff , oprichter en CEO

Fotolia logo


Adobe heeft plannen om de beeldbank van het bedrijf op te nemen in zijn eigen Creative Cloud-dienst. Hiermee krijgen Creative Cloud-gebruikers toegang tot 34 miljoen afbeeldingen en video's, aldus Adobe. Fotolia is beschikbaar in 23 landen en in 14 talen. Het kopen van de stockfoto's en video's blijft ook als losse dienst beschikbaar.

De 3,4 miljoen leden van Creative Cloud-leden moeten nog steeds los of via een abonnement voor Fotolia's stockbeelden betalen. De overname moet het echter makkelijker maken om deze in (Adobe) creaties te verwerken.

Ben je active als (micro)stock fotograaf, dan kan het dus interessant zijn om je foto's ook via Fotolia aan te bieden. Het lijkt er op dat er binnenkort veel meer gebruikers van het aanbod bij Fotolia gebruik gaan maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord