5 Dagen Deal: Word lid met korting + gratis Fotobijbel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Automatische de lucht in je foto vervangen

zondag 13 november 2016, 23:32 door | 6.326x gelezen | 28 reacties

Op de Adobe MAX conferentie heeft Adobe een nieuwe techniek laten zien genaamd SkyReplace. Met SkyReplace kan Adobe automatisch de lucht in je foto vervangen door een alternatief. SkyReplace vervangt niet alleen de lucht, maar past ook de rest van de foto aan, zodat deze bij de nieuwe lucht past.


De techniek maakt gebruik van Deep Learning algoritmes om automatische vast te stellen wat de lucht is in de foto en waar deze op houdt. Nu is het vervangen van lucht overigens niet iets wat ik persoonlijk vaak doen, maar het laat wel weer zien hoe het bewerken van foto's steeds gemakkelijke wordt voor gebruikers.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

28 reacties

 1. Piet van Kroonenburg
  Profiel  Piet van Kroonenburg schreef op maandag 14 november 2016 om 18:48

  Ook voor mij gaat dit een stap te ver. Een 'slechte' (wat is overigens slecht?) luchtpartij in je foto kan door te croppen minder prominent in beeld zetten of met behulp van een gradatiefilter bewerken. Maar een lucht compleet vervangen door een andere... no way. Maar ja, ik ben fotoamateur en hoef geen rekening te houden met de wensen van een opdrachtgever.

 2. Arnold Verbeek
  Arnold Verbeek schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:10

  De kunst van het fotograferen is het werken het beeld dat je voor ogen krijgt en dat zo perfect mogelijk tracht te vangen in de foto die je maakt. Dit soort vergaande manipulaties moet je niet willen. Het zal er toe leiden dat menig fotograaf steeds gemakzuchtiger wordt met dat soort beeldbewerkings trucs.

 3. Rai Han Sweys
  Rai Han Sweys schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:42

  Persoonlijk zie ik dat ook niet zitten. Voordat ik een foto maak bepaal ik het contrast in de opname. Meting van de hoge lichten t.o.v. de donkere partijen en dan een middenweg hierin zoeken; wat is het belangrijkste in je uiteindelijke foto, daar stel ik de belichting zo dicht mogelijk op af.

 4. Marjon van der Vegt
  Marjon van der Vegt schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:52

  Dus dan moeten we ons van nu af aan af gaan vragen of het daadwerkelijk zo schitterend was als in de foto zelf, of dat alles gefotoshopt is. Dat heeft dan weinig meer te maken met fotografie, meer met fotobewerking.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.373 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord