Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Betalen met bitcoins bij fotodienst Oypo

zaterdag 30 november 2013, 23:38 door | 4.465x gelezen | 0 reacties

Oypo, de dienst voor fotografen om foto's via internet te verkopen, biedt vanaf deze week de mogelijkheid met bitcoins te betalen. Daarmee krijgen meer dan 16.000 aangesloten fotografen in Nederland en België een extra mogelijkheid hun klanten snel en veilig hun bestellingen te laten afrekenen.

Naast de gangbare afrekenmethodes iDeal, PayPal en creditcard is de virtuele munt vanaf deze week toegevoegd aan de betaalmogelijkheden. Wanneer een klant van een van de fotografen zijn bestelling in bitcoins wil afrekenen, wordt de waarde in euro's direct omgerekend in de actuele waarde van de digitale munteenheid. Fotografen krijgen hun uitbetaling wel gewoon in euro's op de bankrekening.

Met de nieuwe betaalmogelijkheid speelt Oypo in op de spectaculaire opmars van de bitcoin als betaalmiddel.

Wat is Bitcoin


Bitcoin is de eerste digitale munt die gebruikers kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een bank of een andere instantie. Deze decentrale opzet, in combinatie met bijzonder sterke encryptie, maakt de bitcoin een veilige en vrije munteenheid.

Benieuwd naar deze digitale munt? De gemakkelijkste manier om Bitcoins in Nederland aan te kopen is via Bitonic. Hier kun je met iDEAL betalen. Een populaire (en eenvoudige) Bitcoin portemonnee is Multibit. Deze wallet kun je lokaal op je computer opslaan. Er zijn ook talloze sites waar je jouw Bitcoins kunt stallen.


Behalve bij Oypo zijn er meer aanbieders in Nederland waar je met Bitcoin wilt betalen, zelfs gewoon in de kroeg in Delft. Mocht je graag een jaarabonnement op Photofacts Academy willen betalen in Bitcoins, dan kun je contact met me opnemen..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord