Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Broncode Photoshop 1.0 vrij beschikbaar

vrijdag 22 februari 2013, 23:14 door | 4.154x gelezen | 0 reacties

Het Computer History Museum in CaliforniŽ heeft, met toestemming van Adobe, de broncode van het 23 jaar oude Photoshop 1.0.1 online gezet. De code is bijna compleet en kan gratis gedownload worden voor persoonlijk gebruik.

Dat niet de volledige code te downloaden is komt doordat het programma ook gebruik maakt van componenten van een Apple applicatiebibliotheek. Deze onderdelen kon of mocht Adobe niet vrijgeven. Door het ontbreken van deze componenten (ze schijnen nog wel te vinden te zijn op internet) kun je het programma niet zomaar zelf draaien (daarvoor zou je overigens ook nog een emulator moeten gebruiken).

In 1987 werd Photoshop bedacht door Thomas Knoll, student aan de universiteit van Michigan. Samen met zijn broer John schreef hij het programma voor hun Apple computer. In eerste instantie alleen voor eigen gebruik en onder de naam 'Display'.

Een jaar laten bedachten ze dat ook anderen wel eens wat aan Photoshop zouden kunnen hebben. Ze gingen op zoek naar een distributeur en vonden daarbij Adobe Systems die Photoshop 1.0 in 1990 op de markt bracht.

Je kunt de broncode hier downloaden bij het Computer History Museum in Mountain View, CaliforniŽ. In de video hieronder kun je Photoshop 1.0 in actie zien.


Bron: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord