Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Canon lanceert een nieuw cloudplatform voor het beheren en delen van foto's

vrijdag 6 maart 2020, 15:51 door | 3.309x gelezen | 2 reacties

Canon heeft een nieuw cloudgebaseerd beeldplatform gelanceerd dat is ontworpen voor gebruik door geselecteerde Canon-apparaateigenaren.

Image canon 1


Met de nieuwe service image.canon kunnen fotografen afbeeldingen automatisch van hun camera naar hun computer, mobiele apparaat en ondersteunde services van derden zoals Google Drive laten doorsturen. De service is gratis te gebruiken en slaat afbeeldingen op de eigen server van Canon op.

Simpel gezegd, met image.canon kunnen sommige Canon-camera's en SELPHY-printereigenaren een Canon ID registreren en vervolgens de service gebruiken om beelden draadloos van hun ondersteunde apparaat naar het cloudplatform van Canon over te zetten.

Van daaruit kunnen de afbeeldingen vervolgens worden doorgestuurd naar services van derden, een computer en mobiele apparaten.

Het platform ondersteunt alle beeldformaten die worden aangeboden door compatibele Canon-camera's; gebruikers kunnen een onbeperkt aantal camera's op de service aansluiten.

Evenzo heeft Canon geen beperkingen op de beeldgrootte of het aantal beelden dat kan worden overgedragen, hoewel het bedrijf zegt dat er gevallen kunnen zijn waarin uploads om 'operationele redenen' worden beperkt.

Image canon 2


Image.canon bewaart de geŁploade originele afbeeldingen gedurende 30 dagen, waarna ze van de server worden verwijderd. Miniaturen van de afbeeldingen blijven staan en worden alleen verwijderd als de gebruiker de service een heel jaar niet gebruikt.

Het bedrijf biedt gebruikers ook 10 GB voor langdurige beeldopslag langer dan 30 dagen. Ondersteuning voor het doorsturen van afbeeldingen naar Adobe Creative Cloud en Google Photos komt pas later deze zomer aan.

De nieuwe cloudservice van Canon wordt officieel gelanceerd in april 2020.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Donald Willemsen
    Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 10:34  | reageer

    Dit plan van Canon lijkt me geen lang leven beschoren. De op zich toffe service Irista is ook na een paar jaren gestopt jongstleden januari. Het toffe aan deze service was, dat je de foto's zonder enige compressie kon uploaden.

  2. Freek
    Freek schreef op dinsdag 10 maart 2020 om 14:58  | reageer

    Helemaal eens met Donald, heel jammer dat Canon Irista heeft opgeheven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord