Elja Trum

Canon 5D probleem met de spiegel

vrijdag 6 februari 2009, 19:39 door | 7,629x gelezen | 6 reacties

Als je nog in het bezit bent van een originele 5D (dus NIET de Canon 5D mark II) dan is er de mogelijkheid dat de spiegel loslaat van het mechanisme waaraan het bevestigd zit. Canon heeft dit gisteren middels een servicebericht naar buiten gebracht. De lijm waarmee de spiegel aan het meganisme bevestigd is, blijkt niet stevig genoeg te zijn.

Logischerwijs repareert Canon alle 5D's waarbij dit euvel op voor komt. Het is echter niet mogelijk om je spiegel vast preventief te laten verstevigen. Vanaf 9 februari kunnen de defecte modellen ter reparatie aangeboden worden.

Het probleem lijkt zich voornamelijk voor te doen wanneer de camera gebruikt wordt in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Eerder had ook de Canon 300D last van een euvel waarbij de secundaire spiegel vast kon komen te zitten. Een probleem waar ik jaren geleden met mijn eigen Canon 300D tegenaan gelopen ben.

Canon 5D spiegel probleem


Bron: Tweakers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Harmen
  Harmen schreef op vrijdag 6 februari 2009 om 22:16

  Tja, voor deugdelijkheid kan je ook beter een Nikon kopen..

 2. Hans Braakhuis
  Hans Braakhuis schreef op vrijdag 6 februari 2009 om 23:12

  Ja dat is makkelijk praten nu Nikon na 4 jaar pas een deugdelijke ff d3 heeft, eens kijken of die blijft deugen tot en met 2011, zonder loslatend rubber o.i.d..

  Hans

  Ken Rockwell ordered an L-lens from Nikon, and got one.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 7 februari 2009 om 08:53

  @Harmen
  Wat een flauwe opmerking zeg, alsof Nikon het alleenrecht heeft op duurzaamheid ... Ik ga er verder maar niet op in.

 4. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op zondag 8 februari 2009 om 17:07

  Handig dit bericht zal het aan mijn vader doorgeven, die heeft een EOS5D in z'n bezit. Toch maar een klein beetje in de gaten houden dat dit probleem zich niet voor gaat doen. Het gebeurt natuurlijk altijd op een moment dat het dus helemaal niet uitkomt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.