Elja Trum

Canon CPS service vernieuwd

maandag 19 april 2010, 22:30 door | 6.098x gelezen | 13 reacties

Canon heeft hun Canon Professional Service (CPS) dienst vernieuwd. Met deze gratis dienst hebben fotografen die professional met Canon apparatuur werken voorrang op reparaties, ontvangen en blad en dergelijke. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal een aantal dure camera's en objectieven van het merk bezit.

Er zijn vanaf nu drie verschillende niveau's; Silver, Gold en Platium. Je moet minimaal twee bodies hebben van het type 40D of hoger en drie L-objectieven om in aanmerking te komen voor Silver versie. Ook video apparatuur van Canon komt nu in aanmerking voor CPS. Het verschil in de verschillende niveau's zit voornamelijk in voorrang bij reparaties en servicebeurten.

Een tijdje terug heb ik me aangemeld voor de dienst. Ook mensen die reeds van de dienst gebruik maken moeten hun aanmelding vernieuwen voor juni 2010. Dit is een taak waar je even de tijd voor moet nemen. Je zou zeggen dat de meeste gegevens al correct bekend zijn bij Canon als je jezelf eerder al eens opgegeven hebt voor de CPS dienst. Dat is ook wel deels zo, maar de registratieprocedure is extreem gebruikersonvriendelijk van opzet.

Zo moest ik alle serienummers van mijn producten opnieuw ingeven. Canon wist die echter wel; ze lieten zelfs de eerste vier cijfers van het serienummer zien gevolgd door een aantal sterretjes. Dat was echter niet genoeg; ik moest alle nummer opnieuw opzoeken. Storend.

Daarnaast vragen ze ook de nodige andere velden terwijl die al bekend zijn, maar nu blijkbaar niet langer in de juiste syntax staan. Het is dat je er zelf voordeel bij hebt, anders had ik de (her)registratie al lang voor gezien gehouden.

Overigens duurde een reparatie van mijn 50mm f/1.4 ondanks bij CPS lidmaatschap laatst ruim 6 weken. Volgens dit nieuwe programma (ik val in 'gold') zou ik hem binnen een week terug moeten hebben. Hieronder de lijst met camera's. Je moet er dus twee hebben om in aanmerking te komen Ún daarnaast nog drie high-end objectieven.

CPS - bodies

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. Rob
  Profiel Rob schreef op maandag 19 april 2010 om 22:55

  Nog even sparen dus...

 2. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:22

  Stond al geregistreerd, en wilde ook even vernieuwen (heb een briefje met serienummers hier liggen, dus dat ging snelvrolijk) maar nu telt mn 24-105 lens ineens niet meer mee. Flauw! Staat nog wel nieuwe lens op verlanglijstje dus dan maar her-registreren.

 3. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:26

  zie m nu wel in t lijstje staan, das raar...

 4. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:36

  Hij telde toch weer mee, er stond een lettertje verkeerd ofzo, dus t is weer vernieuwd. Had er geen bericht van gehad, dus bedankt voor je melding!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord