Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon CPS service vernieuwd

maandag 19 april 2010, 22:30 door | 6.556x gelezen | 13 reacties

Canon heeft hun Canon Professional Service (CPS) dienst vernieuwd. Met deze gratis dienst hebben fotografen die professional met Canon apparatuur werken voorrang op reparaties, ontvangen en blad en dergelijke. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal een aantal dure camera's en objectieven van het merk bezit.

Er zijn vanaf nu drie verschillende niveau's; Silver, Gold en Platium. Je moet minimaal twee bodies hebben van het type 40D of hoger en drie L-objectieven om in aanmerking te komen voor Silver versie. Ook video apparatuur van Canon komt nu in aanmerking voor CPS. Het verschil in de verschillende niveau's zit voornamelijk in voorrang bij reparaties en servicebeurten.

Een tijdje terug heb ik me aangemeld voor de dienst. Ook mensen die reeds van de dienst gebruik maken moeten hun aanmelding vernieuwen voor juni 2010. Dit is een taak waar je even de tijd voor moet nemen. Je zou zeggen dat de meeste gegevens al correct bekend zijn bij Canon als je jezelf eerder al eens opgegeven hebt voor de CPS dienst. Dat is ook wel deels zo, maar de registratieprocedure is extreem gebruikersonvriendelijk van opzet.

Zo moest ik alle serienummers van mijn producten opnieuw ingeven. Canon wist die echter wel; ze lieten zelfs de eerste vier cijfers van het serienummer zien gevolgd door een aantal sterretjes. Dat was echter niet genoeg; ik moest alle nummer opnieuw opzoeken. Storend.

Daarnaast vragen ze ook de nodige andere velden terwijl die al bekend zijn, maar nu blijkbaar niet langer in de juiste syntax staan. Het is dat je er zelf voordeel bij hebt, anders had ik de (her)registratie al lang voor gezien gehouden.

Overigens duurde een reparatie van mijn 50mm f/1.4 ondanks bij CPS lidmaatschap laatst ruim 6 weken. Volgens dit nieuwe programma (ik val in 'gold') zou ik hem binnen een week terug moeten hebben. Hieronder de lijst met camera's. Je moet er dus twee hebben om in aanmerking te komen én daarnaast nog drie high-end objectieven.

CPS - bodies

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. Rob
  Profiel Rob schreef op maandag 19 april 2010 om 22:55  | reageer

  Nog even sparen dus...

 2. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:22  | reageer

  Stond al geregistreerd, en wilde ook even vernieuwen (heb een briefje met serienummers hier liggen, dus dat ging snelvrolijk) maar nu telt mn 24-105 lens ineens niet meer mee. Flauw! Staat nog wel nieuwe lens op verlanglijstje dus dan maar her-registreren.

 3. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:26  | reageer

  zie m nu wel in t lijstje staan, das raar...

 4. g4hout
  Profiel g4hout schreef op maandag 19 april 2010 om 23:36  | reageer

  Hij telde toch weer mee, er stond een lettertje verkeerd ofzo, dus t is weer vernieuwd. Had er geen bericht van gehad, dus bedankt voor je melding!

 5. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 20 april 2010 om 00:49  | reageer

  Werd tijd dat ze het CPS systeem op de schop gingen nemen, Voorheen kon iedereen met een tweedehands 1d en een 20d met een CPS pasje zwaaien, die tijd is nu gelukkig voorbij en is er betere en snellere service voor fotografen met up-to-date equipment. Dus net als bij het vliegen, voorrang voor mensen die meer en nieuwere camera's hebben.

  Dat opnieuw invoeren is geen onhandig iets van de website maar een extra foefje om ervoor te zorgen dat er geen verdwaalde equipment geregistreerd blijven die niet meer in iemands bezit is.

 6. Edgo
  Profiel Edgo schreef op dinsdag 20 april 2010 om 07:29  | reageer

  Up to date equipment? 7D is toch aardig up to date. Heb je die ingewisseld voor je 1D Mark IIN dan ben je minder belangrijk geworden.

 7. RobertW
  Profiel RobertW schreef op dinsdag 20 april 2010 om 07:45  | reageer

  Het is inderdaad even wat werk. Wat wel vreemd is, is dat je ook apparatuur kunt registreren die niet in een van die categorieen valt. Dit is dan een soort online registratie van apparatuur die je hebt. zo kun je 540EZ flitsers kiezen, alleen pakt geen van de serienummers... en ook vreemd is dat een 40D grip een serienummer heeft, maar een 5D en 5Dmk2 grip niet... Of zie ik die over het hoofd?

 8. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op dinsdag 20 april 2010 om 08:16  | reageer

  Naar dat serienummer van de MKII grip heb ik ook gezocht maar die staat er niet op, overigens "verdwaalde equipment geregistreerd blijven" dit is toch altijd mogelijk, stel dat je na registratie iets verkoopt dan blijft het toch op jou naam geregistreerd staan....

 9. Evert
  Evert schreef op dinsdag 20 april 2010 om 11:03  | reageer

  ik hoor ook verhalen dat bijv. een 85mmm 1.2 mark I niet meer onder het CPS regime valt. Dat vind ik dan wel curieus. Ik heb al mijn serienummers gelukkig makkelijk van 1 blaadje verzekeringspolis kunnen aflezen, dat scheelt veel tijd.

 10. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 20 april 2010 om 11:17  | reageer

  Je kunt je serienummers overigens ook opslaan op Photofacts; in je profiel (als gratis geregistreerd lid) kun je al je apparatuurgegevens bewaren. Daar heb ik ze vandaan. Maar dat maakt de procedure op de website niet minder omslachtig; ik had de serienummers ooit al eens ingevuld.

 11. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 20 april 2010 om 16:07  | reageer

  @Edgo: Een 7d gebruik je toch niet als Pro, of jij wel?

 12. Edgo
  Profiel Edgo schreef op dinsdag 20 april 2010 om 17:29  | reageer

  Arno: Als back-up zit hij in mijn tas.

 13. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 20 april 2010 om 20:59  | reageer

  @Edgo: gelukkig maar vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord