Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon's toekomst; de Wonder Camera

dinsdag 6 juli 2010, 23:30 door | 6.326x gelezen | 7 reacties

Canon heeft op de World Expo 2010 beurs in Shanghai een concept camera laten zien. Deze Wonder Camera geeft aan hoe Canon denkt dat camera's er over een jaar of twintig uit zullen zien. De camera met vast objectief zou van groothoek tot een extreme tele van 5000mm kunnen fotograferen.

Goed, het concept model ziet er inderdaad een beetje uit als een haardroger en gelukkig weet niemand hoe een camera er echt over twintig jaar uit zal zien, maar Canon weet toch indrukwekkende features neer te zetten. Opvallend is dat het concept al daadwerkelijk lijkt te werken.

Zo werd er op het podium (zie onderstaand filmpje) getoond hoe de camera het aanwezige publiek op de gevoelige plaat zet. Uit een groothoekopname werden verschillende portreten automatisch geselecteerd op het moment dat de persoon op het beeld lacht. De werkende versie van de camera was in de demo nog gekoppeld aan een rugzak, hoogstwaarschijnlijk een onderdeel dat in de toekomst niet meer nodig zal zijn..

Door de extreem hoge resolutie van de sensor kun je uit een groothoek opname toch nog foto's halen alsof je een teleobjectief gebruikt hebt. Ook is alles in een foto altijd scherp. Alhoewel; foto's. het concept gaat uit van video, waaruit je achteraf kunt bepalen welke foto je wilt gebruiken door een enkel frame te kiezen.

De bediening werkt via een touch-interface, waarbij specifieke delen op de body aanraakgevoelig zijn geworden. Hiermee kun je bijvoorbeeld inzoomen, maar ook door de foto's bladeren.Of fotograferen met dit soort camera's nog leuk is moet de toekomst uitwijzen. Dit concept is ook erg gericht op consumenten, dus waar de pro's tegen die tijd mee werken is nog even afwachten..

Bron: Gizmag

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Martin
  Martin schreef op woensdag 7 juli 2010 om 00:01  | reageer

  Het concept "video waaruit een still wordt gekozen als foto" is iets wat je al een poosje aan kon zien komen. Het valt me nog mee dat het nu pas gebeurt.
  Een heel interessante ontwikkeling. Hoe reageer je als fotograaf hierop?

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 7 juli 2010 om 00:37  | reageer

  We zullen wel zien wat de toekomst brengt vrolijk

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 7 juli 2010 om 00:37  | reageer

  Videofacts.nl is al door iemand anders geregistreerd vrolijk

 4. gast schreef op woensdag 7 juli 2010 om 16:57  | reageer

  Uiteindelijk kan iedereen een foto maken. Dus op zoek naar dat beetje extra jongens.

 5. Margo
  Profiel Margo schreef op woensdag 7 juli 2010 om 23:17  | reageer

  Spannend. Nooit meer een gemiste foto? Het zal er uiteindelijk allemaal wel anders uit gaan zien, maar het lijkt me erg boeiend.

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 7 juli 2010 om 23:32  | reageer

  Je kunt op je klompen aanvoelen dat fotografie verder evolueert en dat opnametechniek het kijken met ogen benadert Geen flitsers meer nodig, geen statief. Dat zie je nu al in het verschiet liggen door IS/VR en hoge ISO-prestaties. Als fotograaf kun je niet anders doen dan meegaan met de veranderingen.

  Voor een ondernemer geldt altijd: wat is de kern van de zaak. Verdien je je geld met fotograferen, of met het maken van beelden of herinneringen? Of ligt er een andere essentie in het werk? Als je puur voor fotografie kiest, dan loop je de kans dat dat vak over een x-aantal jaren niet meer bestaat. Ingehaald door een vak waarin gebruik wordt gemaakt van andere opnametoestellen.

 7. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 9 juli 2010 om 14:40  | reageer

  Erg boeiende ontwikkelingen. Er staat ons nog veel te wachten! Ik hoop alleen dat de toekomstige camera's er wat aantrekkelijker uitzien dan zo'n witte haardroger. Anyway, Het zeulen met lenzen zal dan wel voorbij zijn...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord