Elja Trum

Carl Zeiss verandert naam in ZEISS

zaterdag 29 juni 2013, 20:05 door | 3.462x gelezen | 1 reactie

Duitse lensmaker Carl Zeiss heeft aangekondigd dat ze 'Carl' laten vervallen in hun merknaam. Voortaan zullen de objectieven onde de merknaam ZEISS verkocht worden. Voor andere producten van het merk werd al lang alleen ZEISS als naam gebruikt. Om 'historische redenen' werd dit vooralsnog bij de objectieven nog niet gedaan.

De eerste objectieven waar de naamswijziging op doorgevoerd zal worden zijn de ZEISS Touit objectieven. Inmiddels zijn er overigens wel reeds versies op de markt gebracht van deze objectieven met de merknaam Carl Zeiss erop. In de nabije toekomst zijn deze objectieven alleen nog maar onder de naam ZEISS te koop.

Carl zeiss logos

Als je nu nog een versie met Carl Zeiss weet te bemachtigen heb je wellicht een mooi collectersitem voor de toekomst. Lees meer details over de verandering van naam en de geschiedenis van ZEISS op hun blog.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Paul Oosterlaak
    Profiel Paul Oosterlaak schreef op zondag 30 juni 2013 om 21:33

    Beetje jammer van de naam, maar eigenlijk sprak ik zelf ook alleen maar over Zeiss lenzen en niet Carl Zeiss lenzen. De naam Touit vind ik veel verschrikkelijker, wie verzint zoiets...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord