Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

David Yarrow nieuw Europees ambassadeur van Nikon

dinsdag 22 mei 2018, 13:31 door | 3.069x gelezen | 0 reacties

Nikon Europe B.V. kondigt met trots aan dat de wereldberoemde fotograaf David Yarrow zich als Europees ambassadeur voegt bij een hooggewaardeerde groep Nikon-fotografen.

The old testament david yarrow

The Old Testament - David Yarrow

Dankzij David's indringende en meeslepende fotografie is zijn populairiteit ongekend bij fotografen, kunstverzamelaars en consumenten.

Zijn grote en iconische monochrome beelden zijn in veel galerieën en musea ter wereld tentoongesteld en hebben een kenmerkende unieke stijl.

Het bracht hem naar de top als een van 's werelds beste natuurfotografen ter wereld. David gebruikt al 33 jaar apparatuur van Nikon, vanaf de eerste stappen in zijn carrière toen hij voor The Times werkte en de iconische foto van Diego Maradona maakte tijdens de Wereldbekerfinale van 1986.

Hij heeft zich inmiddels als één van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld gevestigd. Onlangs speelde David een essentiële rol bij de lancering van de D850.


Het werk van David Yarrow toont zijn passie voor filantropie en bescherming, iets wat hij graag laat zien met zijn speciale project als Europees ambassadeur van Nikon, waar hij momenteel aan werkt in Amboseli, Kenia.

David zegt: Mijn fotografiecarrière is onconventioneel verlopen en je kunt gerust zeggen dat ik me nooit in hokjes heb laten stoppen, bijvoorbeeld van één centraal 'thema' of 'één expertisegebied'.

Hierdoor is fotografie voor mij een methode gebleven voor verlossing, een kans om alle hoeken van de wereld te verkennen en extreme omgevingen vast te leggen met de zeldzame wilde dieren die er thuishoren.

De camera's van Nikon en de NIKKOR-objectieven hebben een grote rol gespeeld in elk pad dat ik heb bewandeld.

De uiterlijke kenmerken en ergonomie zijn steeds beter geworden en ik kan geen ander merk bedenken dat de behoeften van zowel professionele fotografen als amateurfotografen beter begrijpt.

Fotografie is de kunstvorm van onze generatie en ik hoop dat mijn werk als Europees ambassadeur van Nikon helpt om mensen aan te sporen en te inspireren om hun ogen meer te gaan gebruiken dan hun mobiele telefoons. Daar gaat het in dit werk om.


78 degrees north - David Yarrow

78 Degrees North en Members Only - David Yarrow

Nikon-ambassadeurs voor Europa


De Nikon-ambassadeurs voor Europa zijn getalenteerde, invloedrijke creatieve personen die de moderne tijdgeest vertegenwoordigen door de nieuwste beeldtechnologieën te gebruiken en maatschappelijke trends aankaarten.

Als onderdeel van dit ambassadeurschap werd David door Nikon uitgedaagd zijn droomproject te verwezenlijken.

Ga voor meer informatie over David en zijn eerdere werk naar de website van Nikon.

The factory - David Yarrow

The Factory - David Yarrow

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord