Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

De beste iPhone foto's van 2017

zaterdag 1 juli 2017, 15:51 door | 4.611x gelezen | 1 reactie

Het effect van mobiele telefoons op fotografie is niet meer te ontkennen. Er is vastgesteld is dat er nu om de twee minuten meer foto's worden genomen dan in het geheel van de 20ste eeuw. En het merendeel daarvan komt van mobiele telefoons, met name de iPhone.

Bij de iPhone Photography Awards (iPPA) is de belangrijkste prijs van het jaar voor iPhone fotografen afgelopen week uitgereikt. De winnaars van dit jaar werden geselecteerd uit duizenden inzendingen van creatieve iPhone fotografen uit meer dan 140 landen wereldwijd.

Met zoveel aanbod aan iPhone foto's moeten hier toch zeker wel wat 'juweeltjes' tussen zitten zou je zeggen. De iPPA is inderdaad wel dè plek waar je over het algemeen veel moois voorbij ziet komen.

Er zijn meerdere categorieën, zoals abstract, architectuur, portretten en levensstijl. Dit jaar zijn er ook een aantal winnaars uit Europa.

Winnaar: Sebastian Tomada


Sebastian Tomada uit New York City, USA is de winnaar van de hoofdprijs. Hij won de Photographer of the Year Award voor zijn foto 'Children of Qayyarah'.

De foto werd gemaakt in de straten in Qayyarah in Irak waar kinderen spelen. Je ziet de in brand gestoken olieputten op de achtergrond die door de ISIS-militanten in de steek zijn gelaten.

Sebastiano Tomada

“Children of Qayyarah” – Sebastiano Tomada

1e prijs: Brendan Ó Sé


De Ierse fotograaf Brendan Ó Sé maakte deze foto van de handen van een dokwerker en won daarmee de eerste prijs. Het zijn de handen van een dokwerker die even pauze nam. Brendan werd getroffen door de textuur die op de handen was ontstaan door al het vuil.

55224 BRENDAN O SE

"Dock Worker” – Brendan Ó Sé

2e prijs: Yeow-Kwang Yeo


Yeow-Kwang Yeo won met deze foto de tweede plaats in de verkiezing van fotograaf van het jaar. De foto toont Chinese traditionele straatopera, die in razendsnel tempo aan het verdwijnen is.

De jongere generaties zijn er namelijk niet meer in geïnteresseerd. Deze man is even aan het uitrusten, totdat hij weer aan de beurt is.

Yeow-Kwang Yeo

Yeow-Kwang Yeo, Singapore

3e prijs: Kuanglong Zhang


Kuanglong Zhang is afkomstig uit Shenzhen (China), de plek waar heel wat elektronicaproducten vandaan komen. Hij maakt deze zeer kleurrijke foto in het City Palace in Udaipur, India, terwijl een medewerker van het paleis bedachtzaam uit het raam kijkt.

Kuanglong Zhang

“The City Palace” – Kuanglong Zhang, Shenzhen, China

Meer prijswinnende foto's kun je bekijken op de winnaarspagina van de IPP Awards. Naast de vier getoonde foto's zijn er namelijk nog meer prijswinnaars. Je kunt de foto's bekijken door met je muispijl over het portret van de fotograaf te bewegen.

Hieronder nog een aantal foto's die mijn speciale aandacht trokken. Soms is het bijna niet te geloven dat ze echt met een iPhone zijn geschoten!

People category - Marina Spironetti

Marina Spironetti – Milaan, Italië - derde plaats – Mensen

3rdPlace Architecture Naian Feng

Naian Feng – Shanghai, China - derde plaats –Architectuur

2ndPlace Portrait Dan Liu

Dan Liu – Sichuan, China - tweede plaats – Portret

1stPlace People DinaAlfasi

Dina Alfasi – Israël - eerste plaats – Mensen

3rdPlace Portrait Vlad Vasylkevych

Vlad Vasylkevych – Kiev, Ukraine - derde plaats – Portret

1stPlace StillLife David Hayes

David Hayes – Stilleven

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Aart W. van Wijk
    Aart W. van Wijk schreef op woensdag 5 juli 2017 om 08:44  | reageer

    >>Soms is het bijna niet te geloven dat ze echt met een iPhone zijn geschoten! << pijnlijke opmerking over de meest gebruikte multi purpose cam van deze tijd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord