Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Eerste geheugenkaart met opslag van 1TB verkrijgbaar

dinsdag 15 januari 2019, 20:02 door | 3.528x gelezen | 4 reacties

Fabrikant Lexar heeft nu als eerste een geheugenkaart uitgebracht met een opslag van 1 terabyte. Het is een Class 10-kaart met UHS-I voor gebruik in onder andere camera's. De prijs is 500 dollar.

Lexar 1tb sd card

Het geheugenkaartje is te koop in de Verenigde staten, maar het komt ook naar Europa. Wanneer is nog niet bekend. De prijs in Amerika is in ieder geval 500 dollar. De Lexar-kaartjes gingen tot nu toe maar tot 512Gb (ze kosten overigens 300 euro in de Benelux).

De specs van het nieuwe kaartje komen overeen met de 633x-serie kaartjes. De nieuwe kaart kan gegevens wegschrijven met maximaal 70 megabyte per seconde en lezen op 95 megabyte per seconde.

Overigens waren er op de afgelopen CES beurs meer fabrikanten die een 1 terabyte kaartje aankondigden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

4 reacties

 1. Huub
  Huub schreef op woensdag 16 januari 2019 om 10:24  | reageer

  wow...1TByte. Maar ik vraag me af of je er verstandig aan doet dit soort kaartjes te gebruiken. Als het stuk gaat ben je meteen heel erg veel kwijt. Ik gebruik liever wat kleinere kaartjes voor de zekerheid.

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 16 januari 2019 om 11:36  | reageer

  @Huub: ja, daar heb je wel een punt!

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 17 januari 2019 om 07:42  | reageer

  Eens met Huub, maar ik geloof ook niet dat Lexar hiermee op de 'reguliere' fotograaf mikt, maar op andersoortig werk. Video met name, zeker als je ziet dat 4K steeds meer de standaard wordt en ook 8K al in zwang raakt. Als je dat dan ook nog eens met drones gaat doen of camera's die lang moeten blijven lopen, wil je juist wel een groter formaat natuurlijk.

  Maar... was Sandisk een paar jaar geleden al niet de eerste met een 1Tb-kaartje, Michelle? Kan me zoiets herinneren, maar misschien is dat bij een prototype gebleven toen?

 4. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op vrijdag 18 januari 2019 om 22:28  | reageer

  Een kaartje wat zo groot is en zo traag, is niet echt interessant. Tenzij je hele lange registraties doet in 4k (22uur met 100 Mbit/s), is een dergelijk kaartje redelijk zinloos. Voor toepassingen waarbij 1 TB kaartjes wel handig zijn (RAW video bijvoorbeeld), is een veel hogere minimale snelheid van belang (100MB/s bijvoorbeeld).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord