Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Facebook heroverweegt naaktbeleid

donderdag 27 juni 2019, 21:21 door | 2.262x gelezen | 0 reacties

Facebook heroverweegt naaktbeleid na grote naaktfotoshoot bij het hoofdkantoor van New York City Headquarters.

De National Coalition Against Censorship (NCAC) heeft aangekondigd dat Facebook haar beleid met betrekking tot 'artistieke naaktheid' zal heroverwegen na een grote naaktfotoshoot die plaatsvond voor het hoofdkwartier van het bedrijf in New York City.

In april lanceerde de NCAC de #WeTheNipple-campagne die Facebook en Instagram riep over haar naaktbeleid.

NCAC is één van de groepen die met Facebook in gesprek gaan. Facebooks beleidsafdeling gaat een groep opzetten met kunstenaars, docenten, museumcuratoren en activisten.

Facebook nude


Die groep gaat samen met Facebook-medewerkers bekijken hoe het een nieuwe aanpak van naaktbeelden op het platform kan implementeren. De NCAC wil dat Facebook beter begrijpt welke schade kunstenaars door het beleid oplopen.

Sociale media hebben het vermogen van kunstenaars om hun doelgroepen te bereiken en te bouwen dramatisch vergroot, zei de NCAC als onderdeel van haar campagne. Tenzij hun medium fotografie is en hun onderwerp het lichaam is.

Op de huidige beleidspagina die het onderwerp beschrijft, zegt Facebook: Ons naaktbeleid is in de loop van de tijd genuanceerder geworden. Om een ​​voorbeeld te geven van deze 'meer genuanceerde' aanpak legt het bedrijf uit:

We beperken bijvoorbeeld sommige afbeeldingen van vrouwelijke borsten met de tepel, maar we staan ​​andere afbeeldingen toe, waaronder afbeeldingen van protestacties, vrouwen die actief bezig zijn met borstvoeding en foto's van post-mastectomie littekens. We staan ​​ook foto's van schilderijen, sculpturen en andere kunst toe die naaktfiguren weergeven.

Op dit moment verbiedt Facebook expliciet afbeeldingen met 'echte naaktvolwassenen' in verschillende categorieën.

Een uitzondering wordt gemaakt voor afbeeldingen met naaktfiguren in 'schilderijen, sculpturen en andere kunst', maar critici wijzen erop dat het sociale netwerk herhaaldelijk artistieke afbeeldingen heeft verwijderd waarin naaktheid in het verleden werd afgebeeld.

Op 2 juni legde de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick, die een lange geschiedenis heeft in het organiseren van grote naaktfotoshoots, artistieke foto's van 125 naaktgeschilderde personen voor het hoofdkantoor van Facebook in New York City.

De afbeeldingen, die op Instagram zijn gedeeld, bevatten naaktspelers die 'mannelijke tepelstickers' gebruiken en afdrukken om de delen van hun lichaam te bedekken die niet door het naaktbeleid van Facebook mogen worden weergegeven.

Volgens NCAC zal het beleidsteam van Facebook een groep van zijn medewerkers en stakeholders samenbrengen, waaronder kunstenaars, museumcuratoren en activisten, en onderzoeken hoe de artiesten op hun platform beter kunnen worden bediend.

De NCAC zegt dat zij samen met Facebook deze groep zal bijeenroepen om ervoor te zorgen dat haar beleid 'goed wordt gevormd door externe experts en perspectieven'.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.388 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord