Elja Trum

Foto van Shakira bespaart Iraakse jongen problemen

zaterdag 17 maart 2007, 23:05 door | 8.399x gelezen | 0 reacties

Amerikaanse soldaten die bezig waren met een inval in een Iraakse woning waren blij verrast toen ze foto's aan de wand zagen van westerse vrouwelijke sterren. Het zien van bekende gezichten in een vreemd land, zelfs op een poster, is blijkbaar reden voor de soldaten om wat vriendelijker met de inwoners van een pand om te gaan.

De reden was een foto die Paul Bergen maakte van Shakira tijdens een van haar concerten. "Guys! It's Shakira! It's Shakira! I want this picture!" schijnt een van de militairen geroepen te hebben toen hij de kamer binnenkwam.

Fotograaf Geert van Kesteren beschrijft deze gebeurtenis in zijn bijdrage aan het Magnum-weblog. De Iraakaanse jongen was zo verstandig de poster van Shakira aan de Amerikanen gegeven en nodigde ze bovendien uit om 'Leisure Suit Larry' te spelen op zijn Xbox. De soldaten gingen hier blijkbaar gertig op in en pas toen ze na een kwartier de boze stem van hun commandant hoorden kraken over hun walkietalkie verlieten ze de woning. De poster van Shakira namen ze mee.

(c) Magnum
© Magnum; 'Samir' in zijn kamer voor zijn posters


Bron: FOK!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.457 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord