Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotoalbum fabrikant Henzo bijna falliet

donderdag 20 november 2008, 15:26 door | 11.427x gelezen | 9 reacties

Henzo, bekend van de fotoalbums, heeft gisteren bij de rechtbank in Roermond uitstel van betaling gekregen. In de praktijk komt het er dan meestal op neer dat het bedrijf zo goed als falliet is. De regeling houdt in dat Henzo de komende periode zijn schuldeisers niet hoeft te betalen. In deze periode kunnen de bewindvoerders dan proberen om orde op zaken te stellen.

Henzo is een internationaal werkend bedrijf met ongeveer honderd man personeel. Naast fotoalbums levert het Limburgse bedrijf ook fototschilderijen en kalenders. Op de website van de producent staat momenteel nog trots vermeldt dat ze al meer dan 50 jaar actief zijn. De toekomst ziet er helaas niet al te rooskleurig uit voor het bedrijf.

Mocht je van plan zijn een album bij Henzo te bestellen dan is het wellicht verstandig om dit alleen te doen als je pas na ontvangst hoeft te betalen. Anders heb je kans dat je bestelling nooit aan komt terwijl je hier wel de betaling voor overgemaakt hebt.

De website van Henzo


Bron: Jan-Edward

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. roger767
  roger767 schreef op donderdag 20 november 2008 om 17:50  | reageer

  enig idee waarom henzo bijna falliet is?

 2. Henri
  Profiel Henri schreef op donderdag 20 november 2008 om 19:28  | reageer

  @roger767;
  Henzo heeft het moeilijk omdat vrijwel niemand nog foto's inplakt....
  En de papierprijs is inmiddels erg hoog, wat concurreren moeilijk maakt, ook al heb je de productie verplaatst naar het voormalig oostblok.

  Ik moet nog gauw een paar Lonzo albums (kaften met inhoud) zien te bemachtigen om mijn India foto's allemaal in hetzelfde type albums te kunnen plakken.

 3. gast schreef op donderdag 20 november 2008 om 22:03  | reageer

  De digitale fototechniek geeft velen plezier, maar het heeft ook banen gekost en het gaat vast en zeker nog meer bedrijven de klop kosten. Het is jammer, vooral voor de werknemers. Maar nieuwe techniek achterhaalt oude techniek. En als je dan niet goed aan het koperspubliek kan vertellen wat jouw product beter maakt dan andere, of er niet in slaagt voldoende samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere outlets of boekenmakers, dan is het met een albummaker gedaan.

 4. Pim
  Profiel Pim schreef op vrijdag 21 november 2008 om 01:49  | reageer

  Persoonlijk vindik dit bericht onnodig nu worden ze nog verder de slijk in getrokken!! Het heeft ook geen meerwaarde want bestel je je product dan leveren hun ook echt wel!

  ik heb in me studio een gemini 4 systeem van Epson aangeschaft omdat drukwerk kwa foto's erg duur is! maar om tot A0 te kunnen printen "thuis" is toch wel erg fijn.

  Binnenkort doe ik de opening van de studio (unitedstudios) en dan is iedereen welkom om een shoot te doen en te printen via het systeem dat er nu is. Daardoor zie je dat er geen verschil is met een vaklab.

  Groetjes Pim

 5. Brian
  Brian schreef op vrijdag 21 november 2008 om 11:31  | reageer

  @Pim| Nee dat is lekker belangrijk nieuws. Zou hier ook op kunnen reageren met, "Henzo zijn dood is Pim zijn brood", maar dat net zo onbelangrijk zijn.

  Oeps, nou heb ik het toch gedaan.

  Goed artikel Elja. Natuurlijk hoor je je bezig te houden met alles wat er in de fotomarkt gebeurt en een waarschuwing als deze is hier echt niet op het verkeerde adres.

  P.S. aan Pim| Heb de site van unitedstudios even bekeken, en daar vertel je mooi dat je ook buiten kunt werken aan de haven, maar in welke stad eigenlijk? Daarvoor moet je drie tabbladen verder zijn bij de contact informatie knipoog

 6. Margo
  Profiel Margo schreef op vrijdag 21 november 2008 om 21:56  | reageer

  Brian is lekker op dreef! Ik begrijp niet waarom Henzo niet aan digitale albums is begonnen. Is wat anders, maar ligt in het verlengde. Ze hadden op tijd naar iets ander moeten overstappen, dit zag je toch al tijdenlang geleden aankomen?

 7. Dr. Hook
  Dr. Hook schreef op vrijdag 21 november 2008 om 23:42  | reageer

  @Margo,
  Ook bij Henzo kun je digitale fotoalbums laten maken, maar als dat al niet bekend is bij de bezoekers van Photofacts, ja dan ziet het er slecht uit voor een bedrijf als Henzo.

 8. HenzoAlbumFan
  HenzoAlbumFan schreef op zaterdag 22 november 2008 om 11:24  | reageer

  Bij Henzo is het wel degelijk mogelijk om digitale producten te bestellen. Ze hebben zelfs een enorm assortiment. Henzo heeft als enige digitale FOTOALBUMS die erg mooi zijn. Maar ze leveren ook A3, fotoboeken, fotoafdrukken, t-shirts, mokken, kalenders etc.

  Henzo heeft gisteravond nog aangekondigd dat de onderneming is doorgestart met 45 medewerkers.

  Henzo digitale producten zijn te koop via henzoyourphotos.com en via maakjefotoalbum.com.

 9. Derk
  Profiel Derk schreef op zaterdag 22 november 2008 om 13:58  | reageer

  Ik kan me bij HenzoAlbumFan aansluiten. Henzo levert kwalitatief uitstekende albums. Ik heb zojuist mijn professionele A3 album binnen van Henzo. Ik zal hiervan binnenkort een review en foto's plaatsen.

  Henzo levert overigens al jaren digitale albums en mijn persoonlijke mening is dat met name de software ver boven de concurrentie uitsteekt. Daarnaast is de kwaliteit ook nog eens goed. Ik heb bijvoorbeeld vergelijken met Kruidvat en Hema en dan zie je toch dat die van Henzo echt mooier zijn, wel een tientje duurder, maar dat heb ik er graag voor over.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord