Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Fotoalbum fabrikant Henzo bijna falliet

donderdag 20 november 2008, 15:26 door | 10.671x gelezen | 9 reacties

Henzo, bekend van de fotoalbums, heeft gisteren bij de rechtbank in Roermond uitstel van betaling gekregen. In de praktijk komt het er dan meestal op neer dat het bedrijf zo goed als falliet is. De regeling houdt in dat Henzo de komende periode zijn schuldeisers niet hoeft te betalen. In deze periode kunnen de bewindvoerders dan proberen om orde op zaken te stellen.

Henzo is een internationaal werkend bedrijf met ongeveer honderd man personeel. Naast fotoalbums levert het Limburgse bedrijf ook fototschilderijen en kalenders. Op de website van de producent staat momenteel nog trots vermeldt dat ze al meer dan 50 jaar actief zijn. De toekomst ziet er helaas niet al te rooskleurig uit voor het bedrijf.

Mocht je van plan zijn een album bij Henzo te bestellen dan is het wellicht verstandig om dit alleen te doen als je pas na ontvangst hoeft te betalen. Anders heb je kans dat je bestelling nooit aan komt terwijl je hier wel de betaling voor overgemaakt hebt.

De website van Henzo


Bron: Jan-Edward


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. roger767
  roger767 schreef op donderdag 20 november 2008 om 17:50

  enig idee waarom henzo bijna falliet is?

 2. Henri
  Profiel Henri schreef op donderdag 20 november 2008 om 19:28

  @roger767;
  Henzo heeft het moeilijk omdat vrijwel niemand nog foto's inplakt....
  En de papierprijs is inmiddels erg hoog, wat concurreren moeilijk maakt, ook al heb je de productie verplaatst naar het voormalig oostblok.

  Ik moet nog gauw een paar Lonzo albums (kaften met inhoud) zien te bemachtigen om mijn India foto's allemaal in hetzelfde type albums te kunnen plakken.

 3. gast schreef op donderdag 20 november 2008 om 22:03

  De digitale fototechniek geeft velen plezier, maar het heeft ook banen gekost en het gaat vast en zeker nog meer bedrijven de klop kosten. Het is jammer, vooral voor de werknemers. Maar nieuwe techniek achterhaalt oude techniek. En als je dan niet goed aan het koperspubliek kan vertellen wat jouw product beter maakt dan andere, of er niet in slaagt voldoende samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere outlets of boekenmakers, dan is het met een albummaker gedaan.

 4. Pim
  Profiel Pim schreef op vrijdag 21 november 2008 om 01:49

  Persoonlijk vindik dit bericht onnodig nu worden ze nog verder de slijk in getrokken!! Het heeft ook geen meerwaarde want bestel je je product dan leveren hun ook echt wel!

  ik heb in me studio een gemini 4 systeem van Epson aangeschaft omdat drukwerk kwa foto's erg duur is! maar om tot A0 te kunnen printen "thuis" is toch wel erg fijn.

  Binnenkort doe ik de opening van de studio (unitedstudios) en dan is iedereen welkom om een shoot te doen en te printen via het systeem dat er nu is. Daardoor zie je dat er geen verschil is met een vaklab.

  Groetjes Pim

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord