Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotograaf Erwin Olaf (64) overleden

woensdag 20 september 2023, 20:02 door | 2.006x gelezen | 1 reactie

Zojuist is bekend geworden dat een van Nederlands bekendste fotografen overleden is. Erwin Olaf is 64 jaar geworden. Zijn management maakte vandaag het overlijden namens de familie bekend.


Een paar weken terug heeft Erwin een longtransplantatie gehad. Hij was aan het herstellen, maar werd plots onwel. Reanimatie mocht niet baten.

Olaf ontving prestigieuze prijzen voor zijn foto's, waaronder de Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Ook was hij huisfotograaf van de koninklijke familie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Robert
    Robert schreef op dinsdag 26 september 2023 om 15:16  | reageer

    Schiet een bekende Nederlander was de opdracht op de academie voor fotografie vele jaren terug. Om een lang verhaal kort te maken, ik had een ontmoeting met Erwin in zijn studio. Hij was vriendelijk, geïnteresseerd en liep in zijn doka- schort. Ik schoot hem met mijn favoriete foto 'parels voor de zwijnen'. Sindsdien liet hij me niet meer los. Ook nu niet. Dag Erwin x

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord