Elja Trum

Instagram gaat je foto's verkopen

dinsdag 18 december 2012, 09:40 door | 10.552x gelezen | 29 reacties

In april dit jaar werd Instagram overgenomen door Facebook voor het onvoorstelbare bedrag van 1 miljard dollar. Dat Facebook alle intentie heeft om dat geld terug te verdienen bleek uit een wijziging in de gebruikersvoorwaarden die gisteren doorgevoerd werd. Instagram gaat binnenkort jouw foto's verkopen voor gebruik in advertenties.

Eerder werd al bekend dat niet uitgesloten werd dat advertenties binnen de Instagram app getoond zouden worden, maar nu gaat het bedrijf van Mark Zuckerberg dus weer een stap verder. De nieuwe voorwaarden zijn hier te vinden.

Instagram voorwaarden

De nieuwe voorwaarden gaan in op 16 januari 2013. De enige manier om onder de voorwaarden uit te komen is je account opheffen en de applicatie niet meer gebruiken. Dat lijkt dan ook de enige verstandige keuze..

Je Instagram account verwijderen kun je doen via deze pagina. Download vooraf nog even al je foto's. Dat kan bijvoorbeeld met Instaport.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

29 reacties

 1. Michael
  Profiel  Michael schreef op dinsdag 18 december 2012 om 10:08

  Cool advies!
  Gewoon niet meer gebruiken.

 2. gast
  gast schreef op dinsdag 18 december 2012 om 10:10

  wat een paniek stuk is dit zeg. Alsof opeens al je foto's worden verkocht.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 18 december 2012 om 10:18

  @Gast; waarschijnlijk niet. Het gaat ook meer om het feit dat Instagram beslist dat ze dat mogen doen in een onopvallende wijziging van de voorwaarden. Ik denk dat veel fotografen daar niet blij mee zijn. Vanuit Facebook gezien snap ik best dat ze op deze manier geld proberen te verdienen aan de verder gratis dienst.

 4. Theo
  Theo schreef op dinsdag 18 december 2012 om 10:25

  Volgens mij doen al meer social media services dit.

  Netjes of niet ergens moet geld aan verdient worden.

  Tuurlijk kan je je account opzeggen, maar wat ga je dan gebruiken? De volgende service zal ook ergens geld aan moeten verdienen.

  Andere gelijkwaardige services zijn:
  - Streamzoo
  - Hipstamatic
  - Picplz

  Moet je natuurlijk alleen wel je vriendjes zover krijgen dat ze ook overstappen! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord