Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Italiaanse No Anorexia campagne moet verdwijnen

vrijdag 19 oktober 2007, 20:09 door | 9.834x gelezen | 5 reacties

De Italiaanse reclame waakhond heeft vandaag besloten dat de omstreden No Anorexia campagne van het modemerk Nolita uit het straatbeeld moet verdwijnen. Eerder schreven we al dat er de nodige ophef was over deze campagne. De waakhond geeft als reden 'het uitbuiten van een ziekte voor publiciteits redenen'.

De enorme affiches die door heel Italie te vinden zijn moeten binnen zeven dagen uit het straatbeeld verdwenen zijn. De 65 jarige fotograaf zelf is woedend over de beslissing en geeft aan naar de rechter te stappen voor een schadevergoeding. Of hij ook daadwerkelijk schade lijdt door de vroegtijdige beŽindiging van de campagne vraag ik me overigens af. De foto's leveren hem nu voor de twee maal flinke publiciteit op.

In de Time van vandaag is een interview te vinden met de fotograaf; Oliviero Toscani. Op de site van Nolita kun je in een poll zelf ook aangegeven of je voor of tegen deze campagne bent.

Nog hooguit zeven dagen in het straatbeeld.
Nog hooguit zeven dagen in het straatbeeld.


Bron: Jan-Edward

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. me
  me schreef op vrijdag 19 oktober 2007 om 20:38  | reageer

  Tsja dit is dé 'Trend' tegenwoordig bij meiden/vrouwen :( vind ik heel jammer! je bent zóveel meer dan alleen een lichaam~!

 2. h
  h schreef op vrijdag 19 oktober 2007 om 20:51  | reageer

  correctie "me" het is niet de trend bij de vrouwen en meiden het is de belachelijke trend die we moeten volgen. als je tegenwoordig geen maat 34/32 hebt (die vroeger overigens niet eens bestonden)dan word je bijna met de nek aangekeken. ik vind het wel een goede campagne al die uitgemergelde modellen mogen toch ook op een poster staan?

 3. butterfly
  butterfly schreef op vrijdag 19 oktober 2007 om 21:33  | reageer

  Anorexia is geen trend. Anorexia krijg je niet omdat je alleen maar dun wilt zijn en met de trend mee wilt doen. Het is een uiting van veel dieper liggende psychische oorzaak. Anorexia kun je krijgen als je controle over iets wilt hebben (het eten in dit geval). Je gunt jezelf niet om te mogen genieten van eten en je dwingt jezelf tot het uiterste. Dat is wat je een goed gevoel geeft (wat je vaak op andee vlakken mist). Je hongert jeelf dus echt niet alleen maar uit om maar maatje 32/34 te krijgen! Veel anorexia patienten vinden zichzelf echt niet mooi als ze zo mager zijn. Ze zien echt wel dat ze veel te dun zijn en schamen zich hier ook voor. Maar toch is de dwang om jezelf uit te hongeren groter dan om een normaal eetpatroon te hebben...

 4. honeybloom
  honeybloom schreef op vrijdag 19 oktober 2007 om 22:11  | reageer

  ken zelf veel mensen die anorexia hebben, zowel jongens als meiden.. je krijgt het egt niet voor de lolknipoog vindt overigens maat 36 38 40 ook mooi, en 42 enzo ook wel, zolang de vetkwabben er maar geen eind overheen hangen toch?:S

 5. Marjolein
  Marjolein schreef op zaterdag 20 oktober 2007 om 16:11  | reageer

  Als je zó dun bent, dat is echt niet mooi.. dan lijk je niet meer op een vrouw, maar op een skelet. Ik heb zelf ook maat 34, maar dat is gewoon m'n bouw.. je kunt nu wel zeggen dat íedereen geen maat 32 of 34 meer moet hebben, maar je moet ook onthouden dat er ook mensen zijn die er niets aan kunnen doen, omdat ze gewoon uit zichzelf al zo dun zijn..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord