Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Jan Dirk van der Burg nieuwe Fotograaf des Vaderlands

woensdag 12 september 2018, 15:30 door | 3.171x gelezen | 0 reacties

Jan Dirk van der Burg is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands, als opvolger van Robin de Puy. Hij is is hiermee een jaar lang het gezicht van de Nederlandse professionele fotografie. De benoeming werd woensdag bekend op het Breda Photo Festival.

Fotograaf des Vaderlands is een ambassadeur voor de fotografie, een initiatief van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, Stichting Fotoweek en FOAM in Amsterdam, om mensen bewuster naar fotografie te laten kijken.

De jeugd van gisteren jan dirk van der burg

Jan Dirk van der Burg: De jeugd van gisteren

Jan Dirk van der Burg (1978) studeerde in 2004 af met een serie over kantoorcultuur. Hij maakte in 2011 furore met het fotoboek Olifantenpaadjes. Dit gaat over mensen die zich niet laten dwingen in de openbare ruimte, hoe ingericht ook.

Jan Dirk laat in zijn nieuwe hoedanigheid al werk zien op het Breda Photo Festival. Ik wist dit al een jaar. De kersverse Fotograaf des Vaderlands toont foto's die hij niet zelf maakte, maar verzamelde en smeedde tot iets nieuws: Zoals een reeks van wethouders van middelgrote gemeenten met opstaand stekelhaar.

Marly van der Velden


Ook maakte hij een soort 'handboek' voor ouders over hoe om te gaan met beeld van hun kinderen op sociale media, geÔnspireerd door soap-actrice Marly van der Velden.

Marly van der Velden toont haar dochtertje Sammy-Rose op een speciaal Instagramaccount. Je ziet alleen nooit haar gezicht, zodat de privacy van het kind wordt gewaarborgd. Het is censureren en profileren tegelijk.

Naast Van der Burg exposeren meer dan vijftig fotografen op het Breda Photo Festival, over allerlei verschillende onderwerpen. Zo fotografeerde Mandy Barker stukjes plastic die de zeeŽn vervuilen en komt een Deens trio met een serie over kunstmatige intelligentie en robotica.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord