100+ fotografiecursussen én 4 Fotobijbels ebooks - Nu 120 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Leica zit nu ook in de horloge business

dinsdag 19 juni 2018, 14:41 door | 3.493x gelezen | 2 reacties

Als je een die-hard fan bent van Leica camera's, dan heeft het bedrijf goed nieuws voor je: ze zijn zojuist een nieuwe horlogelijn begonnen die mooi past bij je foto-uitrusting. Echt waar: Leica zit nu ook in de luxe horlogewereld!

Leica horloge


Leica heeft net Ernst Leitz Werkstätten gelanceerd, een afdeling die de nieuwe en exclusieve horlogeresultaten voor Leica Camera maakt. De lijn debuteert met twee modellen: de Leica L1 en Leica L2.

Beide modellen zijn ontworpen door professor Achim Heine, een man het ontwerp van vele Leica Camera-producten overzag en die goed bekend is met de befaamde ontwerpprincipes van het bedrijf.

De Leica-uitstraling is te vinden in de talloze ontwerpelementen en kenmerken van de horloges, zegt Leica. De elegantie van de wijzers en indexen, de vorm van de fijn gedetailleerde behuizing van roestvrij staal, de speciale ribbels op de kruin en de gebogen vorm van het glas die doet denken aan een cameralens.

Beide modellen hebben mechanische bewegingen (vervaardigd door partner Lehmann Präzision) met handmatige winding die kan worden bekeken door de transparante achterkant van het saffierglas. Het glas aan de voorzijde is eveneens gemaakt van krasbestendig, antireflecterend saffierglas.

De roestvrijstalen horloges hebben een gepatenteerde kroon die je moet indrukken in plaats van uittrekken om de tijd in te stellen. Als je op de kroon drukt, wordt ook de secondewijzer op nul gezet.

Leica horloges


Vanuit ontwerpperspectief gezien passen de horloges perfect bij de camera's en de taal die Leica de afgelopen decennia heeft gecultiveerd, schrijft Hodinkee. Het plaatsen van de robijn in de kroon als verwijzing naar de iconische rode stip op een geschiedkundige manier is cool [...]

Het L2-model is grotendeels hetzelfde als de L1, behalve dat het een interne roterende ring voor een tweede tijdzone en een dag / nacht-indicator heeft.

Andere kenmerken en specificaties zijn een datumindicator, 60 uur power reserve (met een indicator), 25 juwelen, een frequentie van 4 Hz (28.800 vph), een diameter van 41 mm, een dikte van 14 mm, 50 meter waterbestendigheid en een zwarte lederen riem met kalfsleer.

Hoewel exacte prijsstelling nog moet worden aangekondigd, komt het L1-model uit op minder dan 10.000 euro. Ze zijn later dit jaar beschikbaar via 10 Leica-winkels over de hele wereld en de productie in het eerste jaar is beperkt tot 400 stuks.

Bron: PetaPixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. André van Zant
    André van Zant schreef op dinsdag 19 juni 2018 om 17:05  | reageer

    Onopvallend design, vreselijk duur: inderdaad een echte Leica. Vooral voor wannabees een fijn merk.

  2. wimfoto
    Profiel  wimfoto schreef op dinsdag 26 juni 2018 om 10:29  | reageer

    Leica is al jaren geleden overgenomen door...Fuji en die zit in heel wat verschillende onderdelen tot luxe artikelen toe...dus het verbaast me niets.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.289 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord