Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Lingeriemerk Sapph met de billen bloot

vrijdag 15 augustus 2008, 23:16 door | 16.264x gelezen | 8 reacties

Lingeriemerk Sapph Intimates BV is middels een kort geding veroordeeld tot het betalen van 26.000,- euro aan fotograaf Leo de Deugd. Sapph kreeg de boete omdat ze lange tijd gebruik maakte van het werk van Leo zonder hier een vergoeding voor te betalen. Dit was niet volgens het contract tussen beide partijen. De foto's van Leo werden onder andere gebruikt in reclamecampagnes van het lingeriemerk.

De vakbond FNV Kiem stond Leo bij in zijn vorderingen en zij wijzen erop dat het auteursrecht van fotografen veelvuldig wordt geschonden. Sapph heeft het zwaar; eerder daagde Marlies Dekker het merk voor de rechter omdat ze meent dat zij haar werk kopieren.

Fotograaf Leo van Deugd was voorheen actief als fulltime reclamefotograaf. Momenteel richt de fotograaf zich echter op het professioneel fotograferen van fetisjem, zoals bondage en SM. Persoonlijk vind ik zijn keuze op fotografiegebied in grappig contrast staan met de achternaam van de fotograaf.

Lingeriefoto door Leo de Deugd
© Leo de Deugd


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Vincent.Sp
  Vincent.Sp schreef op zaterdag 16 augustus 2008 om 00:41

  Haha, Elja mee eens, leuke naam met zo'n baan.

  Ik vind zoiezo ook dat er vaak werken worden gecopieërd van fotografen, al zijn het nou fashion of mode shoots, of gewoon van een simpele huismus.

  gr

 2. Bert
  Bert schreef op zaterdag 16 augustus 2008 om 12:44

  Volgens mij moet Leo blij zijn dat ie door Sapph gevraagd is, want anders was hij wellicht helemaal niet bekender geworden met zijn werk......?!
  Slim ook trouwens om zo`n actie aan te gaan terwijl je jezelf wilt richten op "kunst-fotografie" krijgt hij wel een stuk moeilijker een gallerie zover om met hem te gaan werken..... SUCCES Leo....... das het enige dat ik je kan zeggen!!!! Wie is hier nou slim.... Sapph heeft weer reclame..... hahaha

  Bert

  B

 3. henk
  henk schreef op zaterdag 16 augustus 2008 om 13:04

  Oh is dat die pornofotograaf van www.revelations.nl , ja ik snap dat Sapph niet met hem verder wil
  wat een vuiligheid is dat zeg

 4. Sidney
  Sidney schreef op zaterdag 16 augustus 2008 om 13:24

  Dat die Dorien haar gezicht leent voor dit soort ''haatcampagnes''
  ze zal wel iets getekend hebben maar ik denk niet voor dit soort shit
  die de Deugd misbruikt haar

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord