Michelle Peeters

Macphun wordt Skylum

woensdag 1 november 2017, 16:32 door | 2,970x gelezen | 1 reactie

Macphun, de succesvolle softwareontwikkelaar voor Mac sinds 2008, breidt zich nu ook uit naar het Windows-platform. Haar twee vlaggenschepen: Aurora HDR en Luminar zijn dit jaar nog beschikbaar gekomen voor Windows.

Macphun wordt Skylum


Aangezien ze niet langer een Mac-only ontwikkelaar zijn, zal ook de naam worden gewijzigd van Macphun naar Skylum. De naamwijziging zal geleidelijk gebeuren. Dit jaar zal de Macphun naam nog gebruikt worden en vroeg in 2018 gaan ze helemaal over naar Skylum.

Ze zeggen zeer ambitieuze plannen te hebben voor hun producten voor fotografen over de hele wereld.

Ze hebben nu een visie om voor fotografen een waardig Adobe-alternatief te maken en zijn van mening dat ze één van de weinigen zijn die dit doel kunnen bereiken. Adobe is een door hen bewonderd, fantastisch bedrijf en een welverdiende marktleider.

De Macphun (straks Skylum) producten werken in de Adobe-architectuur als plug-ins. Maar, ze hebben ook een eigen technologie waarmee ze denken de duik in het diepe te kunnen maken.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Bertus v Griensven
    Bertus v Griensven schreef op dinsdag 7 november 2017 om 14:42

    Ik heb de pre order besteld. Werkte met ligthroom 5. Ik wilde een nieuwe versie kopen. Maar dat gaat schijnbaar niet meer. Kaart wordt ook al niet meer ondersteund in 5.Heb een Sony camera A77 en de RAW opnamen worden niet ondersteund in LR5. Dat maandelijkse huren van ligthroom begin ik niet aan. Microsoft is er ook al mee bezig. Straks is het gewoon niet meer te doen. Heb je tig abonnementen waar je bovendien moeilijk vanaf komt. LR is nu meer voor de wat mee professionele gebruiker. Jammer maar Skylum lijkt in het gat te springen dat Adobe achterlaat. En hopelijk kan ik als amateurtje toch verder.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.821 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.821 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.