Elja Trum

Meer details over Photoshop CS4

dinsdag 9 september 2008, 14:30 door | 7.162x gelezen | 9 reacties

De afgelopen dagen was er in Amerika het Photoshop World congres waar Adobe een keynote heeft gegeven over de vernieuwingen in CS4. Uiteraard komt ook Photoshop CS4 ter sprake. Je kunt de keynote hier bekijken. De volledige keynote is een videobestand van 128 megabyte.

Zelf heb ik helaas nog niet de tijd gehad de video rustig te bekijken, maar het ziet er zo op het eerste gezicht best interessant uit. Zo heeft CS4 ook de beschikking over het slim herschalen van foto's. Eerder zagen we deze praktische oplossing al in andere pakketten. Goed te horen dat Adobe dit ook opgepakt heeft.

Ook blijkt Adobe bezig te zijn met een mobiele versie van Photoshop.com. Het wordt hierbij mogelijk je foto's via je mobiele telefoon te uploaden, te bekijken en te delen met anderen. De nieuwe dienst zou naar verluidt deze maand nog gelanceerd worden. De applicatie is bedoeld voor telefoons die gebruik maken van Windows Mobile.

Screenshot CS4 keynote


Bron: John Nack en Dutch Cowboys


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op dinsdag 9 september 2008 om 16:46

  Ben benieuwd naar CS4, heb zelf CS3 nog lang niet onder de knie... Helaas werk ik op een niet al te krachtige laptop, dus de ondersteuning voor de rekenkracht van de grafische kaart zal misschien flink veel snelheidswinst opleveren.

 2. roger767
  roger767 schreef op dinsdag 9 september 2008 om 17:51

  een half jaar geleden was er nog een persoon van Adobe die zei dat de UI van Photoshop helemaal zou veranderen. Ik ben benieuwd of dit gedaan is.

 3. Metin
  Profiel  Metin schreef op dinsdag 9 september 2008 om 18:12

  Ik ben van plan een nieuwe pc te halen, kan ik dan beter even wachten met het aanschaffen, zodat ik weet welke specs ik nodig heb? Of zal dat wel meevallen denken jullie?

 4. Metin
  Profiel  Metin schreef op dinsdag 9 september 2008 om 18:13

  Oei, lees ik nu net in een artiekel van april het volgende:
  "Photoshop CS4 wordt pas in 2010 verwacht"

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord