100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Microsoft publiceert gratis RAW Image Viewer-extensie voor Windows 10

donderdag 1 augustus 2019, 20:10 door | 11.137x gelezen | 1 reactie

Voor Windows-gebruikers (Mac beschikt al over de benodigde tools) maakt Microsoft het net iets gemakkelijker door een nuttige nieuwe RAW Image Extension voor Windows 10 vrij te geven.

Met de gratis extensie kun je RAW-bestanden bekijken in Windows File Explorer en deze openen in de eigen Photos-app. Je hoeft Photoshop of Lightroom dus niet meer te gebruiken om alleen even iets te bekijken (en om dan te beseffen dat je het verkeerde bestand hebt geopend...).

Raw image extension


Combineer deze nieuwe extensie met de populaire QuickLook-extensie waarmee je een voorbeeld van bestanden in File Explorer kunt bekijken door eenvoudig op de spatiebalk te drukken. Het brengt Windows' File Explorer ineens veel dichterbij de ervaring van Mac-gebruikers in Finder.

De huidige versie van de extensie zou een lange lijst met cameratypes ondersteunen, maar sommige Raw-formaten zoals .CR3 en .GPR worden momenteel niet ondersteund. Ongetwijfeld zullen deze uiteindelijk wel worden toegevoegd omdat de extensie up-to-date wordt gehouden door Microsoft.

Als je de extensie voor jezelf wil downloaden en installeren, controleer je of de versie van mei 2019 van Windows 10 is geÔnstalleerd (versienummer 1903 of hoger) en ga je vervolgens naar de Microsoft Store.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Teun
    Teun schreef op woensdag 7 augustus 2019 om 16:40  | reageer

    De Windows RAW image Extentions zijn handig als je geen Photoshop hebt. Als je het wel hebt, zal je al gauw ook in het bezit zijn van Adobe Bridge. Dat is een verkenner-achtig programma dat je heel goed in staat stelt om je ruwe foto's vlot te bekijken. Voordeel is bovendien dat je door daarbinnen foto's te selecteren en op een van de geselecteerde foto's rechts te klikken, gemakkelijk ze kunt openen in of Camera Raw of in Adobe Photoshop (of welk ander Adobe programma je wil gebruiken, zoals Lightroom).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord