Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Microsoft Photosynth beschikbaar voor eigen foto's

donderdag 21 augustus 2008, 20:09 door | 5.302x gelezen | 4 reacties

Schreef ik vorige week nog dat het wachten was op een versie van Microsoft Photosynth waarmee je zelf 'Photosynths' kunt maken; vandaag is het zo ver! Op Photosynth.net kun je gratis je eigen Synths maken en uploaden. Photosynth is een programma waarmee je honderden verschillende foto's kunt combineren tot één bijzonder panorama / 3D model.

Op de website is tevens een korte video cursus voor het maken van geschikte foto's en gebruik van het programma te vinden. Al is het op zich niet heel ingewikkeld.

Ik ben zelf begonnen een Synth te maken van het gebouw waar ik werk. Hier had ik een kleine tweehonderd bruikbare foto's reeds op mijn pc staan. Hoe meer foto's je gebruikt hoe langer het aanmaken van je Synth duurt (niet verwonderlijk). In mijn geval is de computer een dik uur bezig geweest, waarna ie de rest van de dag op 'Publishing Synth' heeft gestaan zonder verder vooruit te komen. Hij is momenteel nog steeds bezig met het publiceren.

Photosynth aanmaken in actie
Het aanmaken van een Synth is een langdurig proces


Ondertussen heb ik een tweede Synth gemaakt met minder foto's. Hiervoor heb ik mijn motor op het pleintje voor de deur neer gezet en 'm vanuit verschillende hoeken gefotografeerd. De 51 foto's (die ik op een lagere resolutie heb opgeslagen) kan ik momenteel echter niet uploaden omdat de website van Photosynth wegens drukte beperkt bereikbaar is. Zodra ik een Synth heb kunnen publiceren zal ik het hier in de reacties vermelden.

Momenteel is de software alleen nog beschikbaar voor gebruikers van Windows XP of Windows Vista. Een Mac OS X versie schijnt in de maak te zijn. Aangemaakte Synths zijn door iedereen te bezichtigen.

Bron: Rob Galbraith


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Spellingscorrector
  Spellingscorrector schreef op vrijdag 22 augustus 2008 om 09:32

  Leuk artikel!
  Gewoon voor de verbetering: "vanuit verschillende hoeken gefotografeerd."
  vrolijk

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 22 augustus 2008 om 09:46

  Zojuist mijn eerste Synth online geplaatst; die van mijn motor. Helaas heeft ie niet alle foto's even goed gepakt en is de motor dus niet volledig rondom te bekijken. Wordt nog wat extra oefenen.

  @Spellingscorrector; Foutjes mogen ook per mail doorgestuurd worden, vervuilt de comments niet zo. vrolijk Ik heb het aangepast.

 3. Patrick
  Patrick schreef op vrijdag 22 augustus 2008 om 18:32

  Dit is mijn eerste geslaagde synth. vrolijk

 4. Erik van Roekel
  Erik van Roekel schreef op zaterdag 23 augustus 2008 om 14:11

  Leuk tooltje. Ik heb een setje foto's van de Torre Grosse in San Gimignano er op los gelaten, leuk effect.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord