Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Nieuwe Compact Flash standaard in de maak

dinsdag 30 november 2010, 22:36 door | 5.323x gelezen | 9 reacties

Hoewel SD geheugenkaartjes zo langzamerhand ook de standaard lijkt te worden bij spiegelreflex camera's is er nu toch nieuws opgedoken over de ontwikkeling van een nieuwe Compact Flash standaard. De nieuwe standaard is een samenwerking tussen SanDisk, Sony en Nikon. De nieuwe standaard moet nog snellere dataopslag bieden dan de huidige Compact Flash geheugenkaarten.

Waar de huidige CF kaarten momenteel een maximale snelheid van 167 megabyte per seconde kunnen bieden moet de nieuwe standaard tot zo'n 500 megabyte per seconde kunnen wegschrijven. De toekomstige standaard moet gereed zijn voor nog grotere RAW bestanden en voor een hoeveelheid aan HD video materiaal.

De nieuw te ontwikkelen geheugenkaarten kunnen maximaal twee terabyte aan data opslaan, momenteel nog voldoende om zo'n tachtigduizend RAW bestanden van een Canon 5D mark II op te slaan.

Overigens lijken de fabrikanten hiermee voorbij te willen gaan aan de eerder aangekondigde CFast standaard. De CFast standaard biedt een maximale snelheid van 375 megabyte per seconde. De fabrikanten hebben hun plannen voorgelegd aan de CompactFlash Association. Zij kunnen van de specificaties een standaard maken.

Toekomstige SanDisk CF kaart


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 1 december 2010 om 08:28

  Klinkt interessant zeg. Wat een getallen.

 2. CB
  CB schreef op woensdag 1 december 2010 om 08:49

  Komt er ook ooit een exemplaar met wifi?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 1 december 2010 om 09:22

  @CB; daar is niks over bekend gemaakt. Ik denk dat ze dat overlaten aan de fabrikanten van camera's. Inbouwen in een camera is toch logischer.
  En wellicht dat Eye-fi tegen die tijd wel een versie ervan uitbrengt.

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 1 december 2010 om 10:31

  2T geheugenkaartje... dan moet je wel heel erg op de kwaliteit van je kaartje kunnen vertrouwen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.003 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord