Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nikon zet samenwerking met NOOR voort in 2018

dinsdag 10 april 2018, 15:30 door | 2.594x gelezen | 0 reacties

Nikon en NOOR zetten hun samenwerking in 2018 voort om het Amsterdamse collectief van documentairefotografen te ondersteunen. Nikon levert hierbij apparatuur voor langlopende NOOR-projecten die de aandacht vestigen op maatschappelijke problemen.

Tevens wordt via de Nikon-NOOR Academy Workshop de expertise van diverse Nikon en NOOR-fotografen gedeeld met andere, ambitieuze documentairefotografen uit Europa.

Nikon Noor masterclasses


Climate Change


NOOR-projecten die door Nikon worden ondersteund gaan onder andere over Climate Change. In deze projecten worden de problemen die voortvloeien uit milieuveranderingen zoals de stijging van de zeespiegel, behandeld in twee delen - Consequences en Solutions.

Daarnaast onderzoekt het groepsproject Modern Day Slavery de mensenhandel en de wereldwijde slavenhandel die vandaag de dag nog steeds gaande is.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, zegt hierover: Nikon is trots op de bijdrage die de samenwerking met NOOR levert aan het documenteren van levensbelangrijke kwesties en het inspireren van een nieuwe generatie fotografen via de Nikon-NOOR Academy.

We willen iets terugdoen voor de fotocommunity door overtuigende en stimulerende reportages te ondersteunen en expertise te delen met opkomende fotojournalisten.


Masterclasses


De Nikon-NOOR Academy is 2018 gestart met diverse workshops in Polen, Zweden en België. De overige workshops worden later in het jaar bekendgemaakt.

Bij elke masterclass is er plaats voor slechts 15 deelnemers, waarbij de geselecteerde deelnemers de unieke kans krijgen om hun portfolio's aan te scherpen in nauwe samenwerking met vooraanstaande fotojournalisten.

Hierbij staat niet alleen het ontwikkelen en bewerken van een visueel verhaal centraal, maar ook de vaardigheden die nodig zijn om veldwerk uit te voeren en verhalen daadwerkelijk te verkopen.

Inzicht


Bovendien zullen de NOOR-begeleiders inzicht bieden in hun werk dat ze over de hele wereld uitvoeren met betrekking tot onderwerpen als sociale verandering, conflicten en milieuproblematiek.

Nikon sponsort de Academy om ervoor te zorgen dat de opleiding voor alle deelnemers gratis is, om getalenteerde jonge documentairefotografen aan te moedigen en een boost aan hun carrière te geven.

Zie voor verdere informatie de 2018 Nikon-Noor academy masterclasses.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord