Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Nikon D60 en Eye-Fi; een geslaagde samenwerking

vrijdag 1 februari 2008, 19:34 door | 8.273x gelezen | 2 reacties

De Nikon D60 is nog maar net aangekondigd en al meteen staat de nieuwe camera van Nikon alweer in de spotlight. Nikon heeft een samenwerking aangekondigd met Eye-Fi. De recent ontwikkelde Eye-Fi is een SD met geÔntegreerde Wi-Fi mogelijkheden. Oftewel wanneer je dit kaartje in je digitale camera stopt worden je foto's direct via het draadloos netwerk naar je computer gestuurd en indien gewenst ook meteen online gepubliceerd.

Over het hoe en wat van de Eye-Fi kan je het beste even ons eerdere artikel over de Eye-Fi lezen. De samenwerking tussen Nikon en Eye-Fi zal het gebruik van de D60 met de Eye-Fi vergemakkelijken. Aan de kant van Nikon zal de D60 worden aangepast zodat zodra de Eye-Fi in de camera wordt gestoken de D60 zijn automatische power timer setting zal aanpassen. Dit verzekerd de gebruiker ervan dat de foto's zonder moeite op de PC worden overgezet. Aan de ander kant zal Eye-Fi Nikons foto uitwissel programma Picturetown toevoegen aan zijn lijst met foto uitwissel programma's om de samenwerking compleet te maken.

Dat een bedrijf als Nikon zo'n samenwerking aan gaat met een accessoire dat in principe nog in de kinderschoenen staat betekent een grote doorbraak voor Eye-Fi. Nikon heeft dus vertrouwen in het concept en dat wil wel wat zeggen. Aan de andere kant is de Eye-Fi een mooie accessoire waarmee op een simpele manier de D60 wordt uitgebreid met een zeer gewilde en nuttige functie. Ik denk dus dat dit het begin is van een mooie vriendschap. Nu nog wachten op de CF variant waarmee vast zeker een samenwerking wordt opgezet met bijvoorbeeld de D80, D300 of de D3 (?) van Nikon.

Nikon D60 en de Eye-Fi

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

2 reacties

  1. Nikonlover
    Nikonlover schreef op vrijdag 1 februari 2008 om 21:19  | reageer

    D80 maakt ook gebruik van SD en niet van CF hoor !

  2. Richard Hijmering
    Profiel Richard Hijmering schreef op zaterdag 2 februari 2008 om 20:47  | reageer

    Well nobody is perfect, blijkbaar zelfs Nikon niet. Zal het asap laten aanpassen. Dank je vriendelijk voor het doorgeven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord