Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Nikon in space

zaterdag 25 augustus 2007, 22:08 door | 7.430x gelezen | 1 reactie

Gezien ik als wetenschapper voor de Europese Ruimtevaart agentschap verwikkeld ben in de ontwikkeling van een nieuwe generatie imaging device en ik een hardcore Nikonian ben doet het volgende nieuws mij veel plezier. Ruimtevaartorganisatie N.A.S.A heeft een aankooporder geplaatst voor 76 Nikon D2x spiegelreflex camera's, 39 Nikkor objectieven, 64 Speedlight flitsers en de benodigde accessoires.

Het apparatuur word gebruikt voor het vastleggen van de activiteiten van de astronauten tijdens space shuttle missies. Het verwonderlijke is wel dat de camera's zowel binnen als buiten (dus in de zware omstandigheden van de ruimte) de space shuttle gebruikt gaan worden. De enige aanpassing die aan de apparatuur gedaan word is dat het gebruikte smeermiddel word vervangen door space qualified smeermiddelen.

Naast de apparatuur zal Nikon ook speciale expert trainingen voor de omgang met het apparatuur. De resultaten van de nieuwe aankopen zullen weldra hier te bewonderen zijn.

Er mag nu dus met recht worden gezegd dat de betrouwbaarheid en kwaliteit van Nikon zelf in de zware omgeving van de ruimte behouden kan blijven! Uit beroepsmatige ervaring weet ik dat de eisen voor de ruimtevaart zeer hoog liggen. Maar toch is het Nikon gelukt zijn verkoop gebied uit te breiden het universum in.

Well done Nikon!

Nikon in space - artist impression
Nikon in space - artist impression


Bron: Nikon

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

1 reactie

  1. Brian dSLR.nl
    Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 26 augustus 2007 om 03:17  | reageer

    Was een leuk gezicht op het journaal toen ze de aankoppeling deden van de spaceshuttle aan het ISS. Toen de deuren open gingen kwamen er eerst allemaal handen met camera's door de luiken en pas daarna kwamen de astronauten.

    Er gaat overigens een gerucht dat er op dit moment al een test exemplaar van de D3 in de ruimte is, maar of dit waar is weet ik niet. Het gerucht ging de rond tijdens de perspresentatie van Nikon afgelopen donderdag.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord